La Generalitat invertirà més d’1,5 milions en millorar habitatges a Ca n’Oriol i la Zona Nord

gegants club amics
Els gegantons del Club Amics de Rubí participen a la Trobada de Lliçà d’Amunt
12 de septiembre de 2022
arias cotxe
El pilot Juan Carlos Arias guanya les 2 hores de Barcelona en la categoria GTC
12 de septiembre de 2022

La Generalitat invertirà més d’1,5 milions en millorar habitatges a Ca n’Oriol i la Zona Nord

Redacció

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que depèn de la Generalitat, té previst destinar gairebé 100 milions d’euros a millorar habitatges d’una quarantena de barris d’arreu del territori, a excepció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que té els seus propis mecanismes. Segons ha explicat Junts a Rubí en un comunicat a la premsa, dos d’aquests barris seran Ca n’Oriol i la Zona Nord i la inversió a la ciutat suposaria més d’1,6 milions d’euros.

La proposta es va presentar fa uns dies a Lleida i segons ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, la decisió s’ha pres amb el consens dels ajuntaments, que són els qui han establert les zones prioritàries: “Les subvencions permetran millorar la qualitat de vida de moltes persones, millorant les condicions de vida als barris i contribuint a teixir una societat més inclusiva i més cohesionada”.

Instal·lar ascensors, obres de sanejament i millorar zones comunitàries

La convocatòria d’aquests ajuts es fa amb el finançament dels fons europeus i serviran per rehabilitar edificis d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica. Es podran subvencionar actuacions d’urbanització, reurbanització, accessibilitat o millora de l’entorn físic, com per exemple la instal·lació d’ascensors, accions de sanejament o la millora de zones verdes i comunitàries.

El percentatge de l’ajut va directament vinculat a la millora de l’estalvi energètic provocat per l’actuació, amb percentatges que van del 30% al 60%. També es preveuen subvencions del 100% en el cas de col·lectius vulnerables.

Segons informa la Generalitat, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya iniciarà la segona fase del programa d’aquí a uns mesos, amb la publicació de la convocatòria dels ajuts adreçada als ajuntaments i a les comunitats de propietaris dels barris seleccionats, com és el cas de Ca n’Oriol i la Zona Nord. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES