La Generalitat prorroga les mesures restrictives fins al 21 de gener

Més de 2.000 de persones passen pel Campament dels Reis ubicat al Castell
3 de enero de 2022
El Sènior Femení del CN Rubí es classifica per la Copa de la Reina
5 de enero de 2022

La Generalitat prorroga les mesures restrictives fins al 21 de gener

El govern de la Generalitat ha decidit prorrogar fins al 21 de gener les mesures restrictives que van entrar en vigor el 24 de desembre davant la situació d’expansió de l’epidèmia.

L’objectiu de la pròrroga, segons l’executiu català, és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga haurà de ser de nou avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a les mesures del toc de queda a partir de la 1 h i de la limitació social de trobades a un màxim de 10 persones.

També es mantenen les mesures d’aforament a bars i restaurants d’un 50% d’aforament a l’interior i als comerços i empreses de serveis, amb un 70% d’aforament. Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament a les sales de cinema, teatres, auditoris i circs serà del 70%, un percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El govern insisteix a la ciutadania a seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció: ús correcte de la mascareta, mantenir la distància de seguretat quan sigui possible i aplicar mesures higièniques i de ventilació.

Incidència pels núvols

Si la setmana passada, la incidència de covid-19 ja era de rècord, per sobre dels 3.000, en els darrers dies el risc de rebrot s’ha disparat per sobre dels 5.000 punts, tornant a batre rècords. El ritme de nous positius oscil·la a Rubí entre els 100 i 200 cada dia, segons les dades oficials de Salut.

Pel que fa als ingressos, hi ha 20 rubinencs als hospitals i un en estat crític.

El 20% de la població té la dosi de reforç

La campanya de vacunació segueix avançant i la cobertura vacunal és del 80% de la població que ha rebut com a mínim una dosi. El 69% han rebut les dues dosis i el 23% tenen la dosi de reforç. Aquesta darrera dosi ja la poden rebre tots els majors de 40 anys, a més de les persones que van ser vacunades amb Janssen i amb AstraZeneca. També poden rebre ja la primera dosi els infants a partir de 5 anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES