Retorna el confinament comarcal després d’un empitjorament general de l’epidèmia

casals d'estiu localpres
Obert el termini per demanar les ajudes econòmiques pels casals d’estiu
8 de abril de 2021
teatre
La Sala acull ‘Alguns dies d’ahir’, una comèdia dramàtica al voltant de l’1 d’octubre
8 de abril de 2021

Retorna el confinament comarcal després d’un empitjorament general de l’epidèmia

Després d’unes setmanes sense restriccions per moure’s per Catalunya, fet que ha disparat la mobilitat especialment durant la Setmana Santa, el Procicat ha tornat a fer marxa enrere. A partir d’avui, els rubinencs no poden sortir del Vallès Occidental després que el govern hagi anunciat el retorn del confinament comarcal.

De moment, aquest és l’únic gran canvi que s’ha decidit aplicar fins al 19 d’abril per mirar de frenar el que podria ser la quarta onada. La restricció de mobilitat intercomarcal té algunes excepcions: les habituals per motius laborals, sanitaris, d’estudis, la cura de persones grans, menors o dependents o causes de força major. A aquestes també s’hi ha afegit la mobilitat de les competicions esportives autoritzades i les excursions o colònies dels grups bombolla escolars. Tenir una reserva a un hotel o allotjament turístic o una entrada per anar al teatre no dona dret a trencar el confinament comarcal.

Un altre dels canvis és que a partir de dissabte es podran reunir un màxim de 6 persones tant a l’interior com a l’exterior. Fins ara, en espais interiors el màxim era de 4 persones. No s’ha establert un límit de bombolles de convivència, però es recomana limitar les interaccions socials.

La resta de mesures restrictives en l’àmbit del comerç, la restauració, l’esport, la cultura i les cerimònies es manté amb les mateixes condicions que les darreres setmanes.

Més ingressos als hospitals

Pel que fa a les dades epidemiològiques, s’ha capgirat la tendència positiva dels darrers mesos a Rubí. Concretament crida l’atenció que la velocitat de reproducció de la malaltia, fins ara per sota de l’1, s’ha disparat fins a l’1,45, segons les dades del Departament de Salut. Això vol dir que de cada 100 persones que tenen covid, el contagien a 145. El risc de rebrot també ha augmentat més d’un centenar de punts, fins al 310.

A més, han augmentat els ingressos i ara hi ha 25 rubinencs ingressats als hospitals, set més que fa una setmana. Des de l’inici de l’epidèmia, s’han detectat 5.921 casos de coronavirus i han mort per la malaltia 174. A Catalunya, hi ha 1.712 pacients ingressats i 458 a l’UCI.

Grups escolars confinats
Aquest dijous, segons informació de l’Ajuntament, només hi havia grups confinats a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer: un grup de P-3 i un de segon de primària, així com dos docents.

Gran impuls de la vacunació en la darrera setmana

En els darrers dies, el ritme de la vacunació ha augmentat significativament a la ciutat, amb la represa de la vacunació d’AstraZeneca i l’arribada de noves dosis de Pfizer i Moderna. A Rubí, l’11,6% de les persones han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que el tractament complet l’han rebut un 4,3%. A Catalunya, el percentatge continua sent més elevat, del 14% i del 5,8%, respectivament.

Durant els darrers dies, a la ciutat ha començat la vacunació de la població que té entre 75 i 78 anys.

Segons han explicat algunes de les persones que han anat a vacunar-se d’aquesta franja d’edat durant els darrers dies, el funcionament de la vacunació està sent eficient i ja els han donat hora per la segona dosi de la vacuna.