La meitat de la població de Rubí està preocupada per la seguretat i la delinqüència

font del ferro ok copia
Font del Ferro ha incorporat 14 treballadors amb discapacitat durant el 2021
12 de abril de 2022
miquel mas pintura
La mostra ‘Rastres, Rostres i Retrats’ de Miquel Mas arrenca amb molt bona acollida
12 de abril de 2022

La meitat de la població de Rubí està preocupada per la seguretat i la delinqüència

Redacció

L’Estudi de satisfacció ciutadana publicat per l’Ajuntament de Rubí mostra que la principal preocupació dels rubinencs és la seguretat i la delinqüència. Concretament, la meitat de la població rubinenca està preocupada per aquesta qüestió (49%), molt per davant de la segona preocupació, la neteja i el manteniment de la ciutat (12%) i el futur, especialment el dels joves (4,7%). 

En relació a aquests temes que més preocupen, els ciutadans proposen principalment augmentar la policia i la vigilància, millorar els carrers i més ajuts per fomentar l’ocupació. Pel que fa a la situació econòmica, quatre de cada deu persones afirma que la pandèmia l’ha afectat econòmicament i el 42% té moltes o algunes dificultats per arribar a final de mes.

En aquesta enquesta, el 48% dels rubinencs es mostra satisfet de viure a Rubí, mentre que el 33% confessa que ni li agrada ni li desagrada viure a la ciutat. La majoria destaquen com a punt important la ubicació, les connexions i la proximitat de Barcelona com l’aspecte que més els agrada (11%), mentre que en l’altre extrem hi ha la zona comercial (1%). 

Pel que fa a la valoració dels serveis que ofereix la ciutat, el bus urbà repeteix com el més ben valorat amb un 6,4. També obtenen bona nota la senyalització viària (6,1) i les instal·lacions esportives (6). En canvi, suspenen les activitats juvenils (3,7), l’aparcament (3,8) i les activitats infantils (4,9).

L’alcaldessa i el govern freguen l’aprovat

Sobre l’estat de la ciutat, només l’11% considera que està millor que fa un any, mentre que el 39% considera que està igual i el 48,5% creu que està pitjor o molt pitjor. Els rubinencs puntuen l’alcaldessa i el seu equip de govern amb un 4,9, fregant l’aprovat. Pel que fa al coneixement de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el 59% sap dir el seu nom. Sobre la valoració del consistori, el 41% considera que té una actuació correcta, mentre que el 35,5% creu que és dolenta o molt dolenta. La mostra també reflecteix que el 49% de la població considera que l’Ajuntament no és transparent. 

Diari de Rubí continua com el mitjà de comunicació més llegit

En relació als hàbits dels rubinencs per informar-se de l’actualitat a la ciutat, Diari de Rubí segueix sent el mitjà de comunicació preferit dels rubinencs amb una quota del 14%. La mostra indica que un 16% dels rubinencs trien les xarxes socials que no són municipals per informar-se i que el 13,5% s’informa a través del web de l’Ajuntament.

A l’enquesta, han participat 400 persones amb entrevistes fetes a domicili entre el 15 de novembre i el 21 de desembre i té un error mostral de ± 4,9. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES