El 81% dels rubinencs creu que calen més sancions per fer complir les restriccions sanitàries

xavier corbrera
Bufen temps de canvi a Rubí
25 de febrero de 2021
centre comercial sant cugat
Els centres comercials també podran obrir entre setmana a partir de dilluns
26 de febrero de 2021

El 81% dels rubinencs creu que calen més sancions per fer complir les restriccions sanitàries

La meitat dels rubinencs qualifiquen la gestió de la pandèmia que ha fet l’Ajuntament com a ni bona ni dolenta. / C.B.

Segons una enquesta realitzada per l’Ajuntament de Rubí, el 81% de la població rubinenca considera que calen més sancions per tal que la ciutadania compleixi les restriccions sanitàries vigents per aturar la pandèmia. Concretament, el 48,8% aposta perquè la policia posi més multes als rubinencs que se saltin les mesures; mentre el 32,2% creu que calen més amonestacions policials a aquestes persones. Per contra, el 15,7% demana més campanyes informatives. En aquest sentit, el 46% dels enquestats creu que el compliment de les normatives és normal, mentre que el 29% pensa que és baix i el 25% considera que és alt. Només el 7% de la població creu que les mesures no tenen cap sentit.

Pel que fa a la preocupació per la covid-19, el 80% reconeix que està molt preocupat, especialment pel fet que la malaltia pugui afectar a la gent més gran o malalta i per l’impacte que tindrà en l’economia global. A un 64% li preocupa molt contagiar-se de coronavirus i al 82,7%, el fet de poder contagiar altres persones.

En relació a l’actuació del consistori durant la pandèmia, el 48,1% qualifiquen la gestió com a ni bona ni dolenta, mentre el 27% creu que és dolenta i el 25% pensa que és bona. D’altra banda, el 98,4% dels enquestats diuen que s’han de posar la mascareta per evitar contagiar-se ells i a altres persones i el 93% considera que pot emmalaltir greument de covid encara que no tingui patologies prèvies.

Per últim, després d’aquesta experiència, el 37,4% creu que cal augmentar el paper de la policia, mentre que el 32,5% pensa que cal reforçar el paper de la sanitat pública.

Aquestes dades formen part de l’enquesta de satisfacció ciutadana, que ha estat elaborada per l’empresa Vox Populi Recerca amb una mostra de 428 persones residents a Rubí, amb un procés aleatori d’entrevistes a peu de carrer. L’error mostral global de l’enquesta és de ±4,7% i es va fer entre el 3 i el 24 de novembre.