La Mostra dels Premis Versió Original en Català (VOC) arriba aquest divendres a Rubí

‘El monstre de colors’, un viatge al món de les emocions, torna a La Sala
9 de febrero de 2022
La Biblioteca dedica el Concurs de Punts de Llibre a la Fundació Museu Vallhonrat
9 de febrero de 2022

La Mostra dels Premis Versió Original en Català (VOC) arriba aquest divendres a Rubí

El Teatre Municipal La Sala acollirà aquest divendres 11 de febrer la Mostra dels Premis Versió Original en Català (VOC). La 6a edició dels Premis i Mostra VOC, un projecte impulsat per Òmnium Cultural per estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català i contribuir a la seva difusió, va arrencar el 6 de febrer a Sant Carles de la Ràpita i passarà per una setantena de sales dels Països Catalans fins al 28 de febrer. Enguany, el VOC compta amb 12 curtmetratges finalistes, vuit de ficció i quatre documentals, seleccionats entre un total de 105. 

A la nostra ciutat, la Mostra arriba aquest divendres a partir de les 19.30 h i es farà en sessió doble. 

A cada sessió s’hi mostraran sis curtmetratges diferents, siguin ficcions o documentals. Durant les sessions es podrà votar al millor curtmetratge. Els més votats s’emportaran el premi del públic al millor curtmetratge de ficció i el premi del públic al millor curtmetratge documental. 

A la primera sessió, es podrà veure els curts de ficció ‘Herència’, d’Eduald Corominas,  ‘Elsa’, d’Albert Carbó, ‘Sinatra III’ d’Aitor Echeverría i Ivan Casajús i ‘Tots els dies d’estiu són tristos’, d’Estefania Ortiz. També es projectaran els documentals ‘Vull ser pastora’ de Maria Velasco i ‘Memòria assonant’ de Carles Esporrin. 

Pel que fa a la segona sessió, el passi inclourà els curts de ficció ‘Fuga’ d’Àlex Sardà, ‘Sol sol’ d’Àlex Arroyo, ‘Rega’m les plantes’ de Jordi Sanz i ‘Ella i jo’ de Jaume Claret, així com els documentalts ‘Animal salvatge’, de Maria Besora i ‘L’última impressió’ de Marta Alonso. 

L’entrada és gratuïta, però cal reservar-la a través de la web del VOC, ja que l’aforament és limitat. 

Els audiovisuals també estaran disponibles a Filmin, la plataforma de distribució de cinema en línia. 

La clausura serà durant el mes de març a Barcelona i comptarà amb una jornada de treball amb tots els finalistes, en què també es farà l’entrega de premis. El jurat del VOC està format per l’actriu Anna Bertran; Tono Folguera, productor de cinema, i Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband Projectes culturals. 

El president en funcions d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que “cal seguir reivindicant la llengua catalana, que enriqueix la nostra cultura universal”, i ha demanat fer-ho “des de tots els formats, també l’audiovisual”. Cuixart ha recordat que “el futur del català també depèn de l’audiovisual, una indústria catalana i en català que és potent i talentosa”, i que per això cal seguir “enfortint el VOC, que renova la vocació dels fundadors d’Òmnium i serveix per seguir reivindicant que el català tingui la presència que es mereix als Països Catalans”. 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *