La Mostra dels Premis Versió Original en Català (VOC) arriba aquest divendres a Rubí

‘El monstre de colors’, un viatge al món de les emocions, torna a La Sala
9 de febrero de 2022
La Biblioteca dedica el Concurs de Punts de Llibre a la Fundació Museu Vallhonrat
9 de febrero de 2022

La Mostra dels Premis Versió Original en Català (VOC) arriba aquest divendres a Rubí

Redacció

El Teatre Municipal La Sala acollirà aquest divendres 11 de febrer la Mostra dels Premis Versió Original en Català (VOC). La 6a edició dels Premis i Mostra VOC, un projecte impulsat per Òmnium Cultural per estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català i contribuir a la seva difusió, va arrencar el 6 de febrer a Sant Carles de la Ràpita i passarà per una setantena de sales dels Països Catalans fins al 28 de febrer. Enguany, el VOC compta amb 12 curtmetratges finalistes, vuit de ficció i quatre documentals, seleccionats entre un total de 105. 

A la nostra ciutat, la Mostra arriba aquest divendres a partir de les 19.30 h i es farà en sessió doble. 

A cada sessió s’hi mostraran sis curtmetratges diferents, siguin ficcions o documentals. Durant les sessions es podrà votar al millor curtmetratge. Els més votats s’emportaran el premi del públic al millor curtmetratge de ficció i el premi del públic al millor curtmetratge documental. 

A la primera sessió, es podrà veure els curts de ficció ‘Herència’, d’Eduald Corominas,  ‘Elsa’, d’Albert Carbó, ‘Sinatra III’ d’Aitor Echeverría i Ivan Casajús i ‘Tots els dies d’estiu són tristos’, d’Estefania Ortiz. També es projectaran els documentals ‘Vull ser pastora’ de Maria Velasco i ‘Memòria assonant’ de Carles Esporrin. 

Pel que fa a la segona sessió, el passi inclourà els curts de ficció ‘Fuga’ d’Àlex Sardà, ‘Sol sol’ d’Àlex Arroyo, ‘Rega’m les plantes’ de Jordi Sanz i ‘Ella i jo’ de Jaume Claret, així com els documentalts ‘Animal salvatge’, de Maria Besora i ‘L’última impressió’ de Marta Alonso. 

L’entrada és gratuïta, però cal reservar-la a través de la web del VOC, ja que l’aforament és limitat. 

Els audiovisuals també estaran disponibles a Filmin, la plataforma de distribució de cinema en línia. 

La clausura serà durant el mes de març a Barcelona i comptarà amb una jornada de treball amb tots els finalistes, en què també es farà l’entrega de premis. El jurat del VOC està format per l’actriu Anna Bertran; Tono Folguera, productor de cinema, i Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband Projectes culturals. 

El president en funcions d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que “cal seguir reivindicant la llengua catalana, que enriqueix la nostra cultura universal”, i ha demanat fer-ho “des de tots els formats, també l’audiovisual”. Cuixart ha recordat que “el futur del català també depèn de l’audiovisual, una indústria catalana i en català que és potent i talentosa”, i que per això cal seguir “enfortint el VOC, que renova la vocació dels fundadors d’Òmnium i serveix per seguir reivindicant que el català tingui la presència que es mereix als Països Catalans”. 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES