La campanya de vacunació a Rubí avança més lenta que a la resta de ciutats grans de la comarca

metge de família
“Per cada pacient a l’UCI, hi havia 10 ingressats i al CAP en visitàvem un centenar”
17 de marzo de 2021
mural de color
La primera edició de la Color Week arrenca diumenge i ofereix una quarantena d’activitats
18 de marzo de 2021

La campanya de vacunació a Rubí avança més lenta que a la resta de ciutats grans de la comarca

La campanya de vacunació a Catalunya continua avançant a un ritme molt inferior a l’esperat, però en el cas de Rubí és encara més lent que en altres ciutats de l’entorn. De totes les grans ciutats del Vallès Occidental, els ciutadans de Rubí són els que menys vacunes han rebut en percentatge.

Només un 6,6% de la població que viu a Rubí ha rebut la primera dosi de la vacuna. El percentatge encara es redueix més pel que fa a la segona administració del fàrmac: només un 2,5% ha rebut el tractament complet.

La mitjana catalana és del 8,5% i la resta de grans ciutats de la comarca també estan per sobre del percentatge de Rubí. A Cerdanyola, el 9,1% dels habitants han rebut la primera dosi, mentre que a Terrassa el percentatge és d’un 8,4%, a Sabadell, del 8,3% i a Sant Cugat, del 7,7%.

La situació epidemiològica al municipi es manté estable i controlada

La incidència de covid continua mantenint-se estable a la ciutat i ja fa setmanes que es manté aquesta tendència positiva, segons les dades del Departament de Salut. El risc de rebrot continua per sota del 300 i la velocitat de reproducció de la malaltia és inferior a l’1, el que significa que no està en creixement. Pel que fa a la incidència acumulada en els darrers 14 dies es manté igual, al voltant del 280. Totes tres són dades positives i indiquen que a Rubí la situació està, de moment, controlada.

Actualment, hi ha 21 persones ingressades als hospitals, una menys que la setmana passada. Pel que fa a la mortalitat, s’han produït dues morts més en els darrers set dies. Així, des de l’inici de la pandèmia, a Rubí oficialment s’han detectat 5.678 casos de covid i s’han registrat 172 defuncions.

Pel que fa a la incidència a les residències, una setmana més no s’ha detectat cap cas de covid-19, com és habitual des que es va fer la vacunació massiva en aquests centres residencials.

En referència a la situació a la resta de Catalunya, el risc de rebrot està per sota de 200 i la velocitat de reproducció de la malaltia per sota de l’1. Hi ha 1.409 pacients ingressats i 423 a l’UCI.

cap mutua

Una dotzena de grups confinats a casa

Pel que fa a la incidència a les escoles, també es manté l’estabilitat, amb prop d’una dotzena de grups tancats, segons les dades de l’Ajuntament.

A l’escola bressol Sol, solet hi ha 9 alumnes confinats, mentre que a les escoles hi ha grups tancats a la Balmes, a Ca n’Alzamora i al Ramon Llull. Al Regina Carmeli hi ha confinats un grup de Primària i un altre grup de Cicles Formatius, a més d’altres alumnes, també de Cicles Formatius. A Maristes hi ha tancat un grup d’ESO, mentre que a l’Estatut, el Duc de Montblanc, el Torrent dels Alous i a La Serreta, hi ha un grup d’ESO tancat en cada centre.