La Riera que volem proposa construir un gran parc a l’Escardívol i soterrar la C-1413

El Veinti perd el lideratge després d’empatar contra el Can Parellada
10 de enero de 2022
Els Tres Tombs es traslladen a finals d’abril per poder celebrar totes les activitats
10 de enero de 2022

La Riera que volem proposa construir un gran parc a l’Escardívol i soterrar la C-1413

El col·lectiu La Riera que volem ha fet pública una proposta de reforma de l’espai de L’Escardívol que inclou la creació d’un gran parc, el manteniment de la major part de l’aparcament actual i el soterrament de la C-1413. 


Es tracta d’una proposta que arriba ara, després que fa unes setmanes el consistori anunciés que ha redactat un projecte per la zona pròxima a la riera i que ha presentat als fons europeus Next Generation. Concretament, l’alcaldessa va explicar que el projecte, anomenat el Balcó de Rubí, es donaria a conèixer aviat a la ciutadania, però de moment no es coneixen més detalls.

La proposta que planteja el col·lectiu pretén recuperar paisatgísticament un espai situat al centre de la ciutat i d’aquesta forma apropar la riera a la ciutadania. També busca revitalitzar la zona, que actualment només es fa servir com a aparcament i en grans espectacles multitudinaris, com la Festa Major o l’arribada dels Reis. 

La Riera que volem posa sobre la taula una transformació de la zona que crearia una nova zona verda de 10.000 metres quadrats que connectaria el centre de la ciutat amb la riera mitjançant una vista panoràmica del curs fluvial al llarg dels 250 metres lineals del parc. Alhora, diversos carrils bici i de passeig connectarien el parc amb els principals punts d’interès de la riera, Can Fatjó, La Llana o el torrent de les Abelles.

Per tal de poder crear aquest gran parc i mantenir 492 places d’aparcament a la zona, el 90% del total, la clau és soterrar la carretera C-1413, una via que ara mateix no és de titularitat municipal. La proposta passa per construir un túnel viari que, a més de generar un espai superior per al parc, disminuiria la contaminació acústica, especialment per als veïns de la zona. En un futur, el col·lectiu es planteja anar ampliant la zona verda, una proposta que ha d’anar lligada a un futur planejament urbanístic.

La Riera que volem s’ha inspirat a l’hora de dissenyar la proposta en altres projectes catalans i europeus, com el túnel de la plaça Lluís Millet de Sant Cugat, o el parc fluvial al marge del Rin, a Düssseldorf.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES