La Riera que volem proposa que es construeixi un gran parc de 200.000 metres quadrats

La Sala projectarà la pel·lícula ‘No matarás’
14 de juliol de 2021
Punt de vacunació sense cita prèvia a l’Antiga Estació pels majors de 40 anys
15 de juliol de 2021

La Riera que volem proposa que es construeixi un gran parc de 200.000 metres quadrats

El col·lectiu La Riera que volem proposa que es construeixi al voltant del curs fluvial un parc de 200.000 metres quadrats, que hauria de servir per recuperar el caràcter natural de la riera i apropar-la a la ciutadania.

Segons els impulsors de la iniciativa, adequar aquesta zona verda aproparia la ciutadania a l’espai natural combinant l’oci sostenible, l’esport, l’observació d’aus i l’estudi de la natura. Consideren que ara mateix la zona està molt degradada i que cal reformar-la amb la participació de la ciutadania i amb el consens de l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament.
La proposta que esbossa La Riera que volem és destinar la meitat del parc a àrees transitables i dividides en diversos espais interconnectats mitjançant camins de passeig i es reserva la llera per a la flora i la fauna, d’ús restringit per part de la ciutadania.

El nou parc que ha dissenyat el col·lectiu es divideix en sis zones diferenciades. En primer lloc, la zona humida, formada per un estany artificial de 4.000 metres quadrats i 5.000 metres cúbics d’aigua, envoltat de vegetació de ribera i que afavoriria l’arribada i el refugi de fauna nocturna i migratòria.

En segon lloc, hi hauria l’espai naturalitzat, de major valor ecològic, on s’haurien de plantar espècies d’arbres autòctons que aportarien ombra als camins.

També hi hauria una zona de jocs i descans, pròxims als accessos del parc, amb una zona dedicada als exercicis de rehabilitació i de millora de la salut i un circuit esportiu amb zones d’estiraments repartits en més de 3.000 metres quadrats. El projecte permetria recuperar l’antiga Font de Can Felip com a espai de trobada.

Hi hauria també camins de passeig, per a vianants i bicicletes, seguint els marges superiors de la riera i que podrien formar part de futurs camins de connexió entre la serra de Sant Llorenç i el Parc del Riu Llobregat.

Un altre dels espais previstos seria l’aula de natura, per difondre el coneixement de la natura a les escoles, fer visites guiades i difondre el respecte pel medi natural. Es projecta un edifici similar al Ressò de Sant Muç, energèticament sostenible i que inclouria, entre altres, una cafeteria.

Per últim, també es preveuen tres grans àrees d’aparcament amb cabuda per a 120 cotxes, autobusos i zona per a motos i bicicletes.

Segons explica La Riera que volem, la proposta està inspirada en experiències reals, com per exemple el Parc del Falgar i la Verneda del riu Congost.

Deixa un comentari