La rubinenca Marie Teixidor forma part de la Junta de la Federació Catalana de Rugbi

El CER alerta que Cal Fideuer, un immoble protegit, podria estar en perill
16 de febrero de 2022
La Jovenívola de Sabadell oferirà una audició a la plaça Doctor Guardiet
17 de febrero de 2022

La rubinenca Marie Teixidor forma part de la Junta de la Federació Catalana de Rugbi

Redacció

Fa tres setmanes que s’ha configurat la nova Junta de la Federació Catalana de Rugbi, una nova directiva formada per una quinzena de persones, entre les quals hi ha tres dones. Una d’elles és una rubinenca, Marie Teixidor, que és també la presidenta del Club de Rugbi Carboners, amb seu a Les Fonts. 

En un món tan masculí com és el del rugbi i de l’esport en general, aquesta rubinenca d’origen rossellonès s’ha fet un lloc en l’àmbit del rugbi català i podrà aportar tota la seva experiència a la nova directiva encapçalada per Ignasi Planas, que ha revalidat el mandat. “Per mi ha estat un reconeixement a nivell personal i de club i també com a dona”, ha explicat Teixidor, que considera que cal avançar cap a la feminització de la pràctica de l’esport, però també en l’àmbit de la direcció esportiva: “La gestió i direcció de clubs que fem les dones és diferent, té un altre punt de vista, és una forma de treballar complementària respecte a la dels homes”, ha apuntat. El rugbi forma part d’un àmbit tradicionalment masculí, aspecte que comparteix amb altres esports, com per exemple el futbol, i són espais en el qual les dones s’estan obrint camí durant els darrers anys: “És molt important que les dones estiguin representades perquè el rugbi és un esport majoritàriament masculí, tot i que cada cop hi ha més noies jugant. Cal tenir reconeixement i presència”. 

A més de ser preeminentment masculí, el rugbi està poc arrelat al nostre territori, si bé en altres països desperta autèntiques passions, com es pot comprovar aquests dies amb la disputa del Sis Nacions, un torneig internacional que té un gran ressò en països com França, Gran Bretanya o Irlanda. Un dels trets característics d’aquest esport és que, més enllà del joc, hi ha altres aspectes que són fonamentals en la transmissió de valors positius com ara el tercer temps, un fet diferencial respecte a altres disciplines esportives: “Es tracta d’una part de convivència, en què els dos equips que han jugat comparteixin un àpat amb l’equip rival, es diu tercer temps perquè és obligatori i pràcticament forma part del partit”, ha explicat la presidenta de Carboners.

Els ‘carboners’, a Les Fonts

El club terrassenc Carboners s’ha traslladat a un nou camp de rugbi a Les Fonts, un traslladat que per Teixidor és una nova oportunitat per la gent de Rubí d’apropar-se a aquest esport, on a diferència d’altres esports d’equip, molts infants hi podem tenir cabuda: “Un nen petit que té poca força té la seva cabuda al rugbi, també un nen corpulent o pesat. És un esport on tothom pot trobar el seu lloc, siguis dèbil, ràpid, àgil, gran o petit, perquè és un esport d’estratègia que té un equilibri entre la part física i mental”. 

El club té jugadors a partir de 4 anys i fins i tot hi ha jugadors majors de 50 anys. A més, hi ha un equip de pares de rugbi sense placatge, més accessible. Teixidor anima tots els rubinencs que sentin curiositat per aquest esport a posar-se en contacte amb ells a través del web www.carboners.cat i poder provar en algun dels equips del club.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *