La Societat de Blues denuncia un mal tracte per part de l’Ajuntament

sol calor
Protecció Civil demana extremar les precaucions per un episodi de calor que arriba avui
20 de mayo de 2022
daniel ruiz trillo
L’autor rubinenc Daniel Ruiz-Trillo presenta ‘100 idees per educar els fills’
20 de mayo de 2022

La Societat de Blues denuncia un mal tracte per part de l’Ajuntament

La Societat de Blues de Rubí ha denunciat a través d’un comunicat que no sap si podrà fer el Festival de Blues i la resta d’activitats programades per culpa de les “traves que l’Ajuntament està imposant a l’entitat”.

La primera és la reclamació d’una subvenció de 1.800 euros que l’associació va utilitzar per comprar un equip sonor. L’entitat ha explicat que precisament van fer aquesta compra per poder assegurar el manteniment dels concerts mensuals que organitzen: “L’Ajuntament paga tard les subvencions i mai saps la quantitat i per això se’ns va fer imprescindible disposar d’un equip sonor propi”.

Segons explica la Societat del Blues, ara l’Ajuntament els reclama aquests diners que no poden tornar de cap de les maneres perquè no els tenen. A més, han de fer front a la despesa de l’organització del Festival de Blues, que habitualment s’organitza al voltant de la Festa Major: “No tenim notícies de la Festa Major ni del 9è Festival de Blues i la situació és que les subvencions del cicle de blues i el festival del 2021 estan sense cobrar i tenim un requeriment del 2020 de retorn de 1.800 euros que no tenim perquè s’han fet servir per pagar els concerts”.

Per tot plegat, l’entitat considera que l’Ajuntament “li ha faltat el respecte a l’entitat” i considera que obstaculitza la feina que fa la Societat del Blues per promocionar la cultura a la ciutat. “En aquestes condicions i sense saber mai què ens pagaran no es poden contractar músics, i més tenint en compte que el que oferim és un Festival Internacional”. També han dit que lamenten haver de patir aquesta situació crítica quan l’Ajuntament es gasta molts diners en promocionar actes culturals que no són locals.

La Societat del Blues no és l’única entitat que s’ha queixat dels problemes derivats del cobrament de les subvencions amb retard, l’Esbart Dansaire també ho ha fet diverses vegades.