Protecció Civil demana extremar les precaucions per un episodi de calor que arriba avui

Brodas Bros presenta a La Sala ‘Dōji’, el seu nou espectacle
19 de mayo de 2022
blues
La Societat de Blues denuncia un mal tracte per part de l’Ajuntament
20 de mayo de 2022

Protecció Civil demana extremar les precaucions per un episodi de calor que arriba avui

Redacció

A partir d’aquest divendres està previst que arribi un episodi d’altes temperatures, anormalment elevades per aquesta època de l’any. Per això, el Departament de Salut i Protecció Civil de la Generalitat demanen a la ciutadania extremar les precaucions: mantenir-se hidratat, evitar sortir al carrer les hores de més sol, ventilar i refrescar les llars i tenir cura dels infants i les persones fràgils.

Les persones que fan feines a l’aire lliure i en ambients calorosos cal que adoptin unes senzilles mesures de prevenció i estiguin atentes a símptomes com la fatiga, el mal de cap o el vertigen, que poden ser precursors de problemes greus derivats de la deshidratació o d’un cop de calor, que en alguns casos pot arribar a ser mortal.

Cal remarcar també que les altes temperatures poden suposar un perill per la salut i agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures molt altes es prolonga, la temperatura pot elevar-se a nivells perillosos pel cos i requerir atenció mèdica immediata.

Què podem fer per protegir-nos de la calor?

Alguns consells bàsics per resguardar-nos de la calor són protegir-se del sol, baixar les persianes de casa durant les hores de sol, obrir les finestres de casa durant la nit, estar-se a les estances més fresques, utilitzar algun tipus de climatització o visitar llocs amb climatització, refrescar-se amb dutxes o tovalloles humides, evitar el sol directe utilitzant un barret, fer servir roba lleugera i de colors clars, caminar per l’ombra i beure aigua sovint.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES