La vacunació per als infants entre 5 i 11 anys començarà el 15 de desembre al CAP Sant Genís

Victòria pel Masculí del CN Rubí a Tenerife i derrota del Femení contra el Sabadell
7 de diciembre de 2021
Ismael Lemais i la Kiskillosa presenten a Rubí ‘Cómo conocí a mi suegra’
9 de diciembre de 2021

La vacunació per als infants entre 5 i 11 anys començarà el 15 de desembre al CAP Sant Genís

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que la campanya de vacunació als infants començarà el 15 de desembre i que es farà en els punts de vacunació massiva que ja estan funcionant, que en el cas de Rubí, és el CAP Sant Genís.

Per demanar hora per la vacuna, caldrà fer-ho a través del web de Salut i a partir de dimecres es començarà a vacunar als primers infants d’entre 5 i 11 anys. Dilluns es rebran més de 200.000 dosis per iniciar la vacunació i a principis de gener la resta. Això hauria de permetre que tots els infants rebessin la primera dosi. S’administrarà el fàrmac de Pfizer en una dosi de 10 micrograms, un terç de l’administrat a majors de 12 anys i les dosi estaran separades d’un interval de vuit setmanes.

La vacunació en aquesta franja d’edat la va aprovar la Comissió de Salut Pública dimarts, després de rebre l’aval de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

Pel que fa als infants que hagin passat la covid, es podran vacunar amb una sola dosi un mes després d’haver passat la malaltia.

El 7% dels casos de covid són d’infants de 5 a 11 anys

En els darrers mesos, el 7% de les persones que pateixen covid són infants d’entre 5 i 11 anys. Segons ha explicat Toni Soriano, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’hospital Vall d’Hebrón, és important vacunar els infants perquè “no pateixen malalties greus, però les complicacions no són inexistents”. Per exemple, ha explicat que un mes després de patir covid-19, alguns infants poden desenvolupar la Síndrome Inflamatòria Multisistèmica, una inflamació greu d’òrgans i teixits com el cor, els pulmons, els vasos sanguinis, els ronyons, l’aparella digestiu, el cervell, la pell o els ulls.

Pel que fa als possibles efectes adversos, el doctor ha explicat que generalment acostumen a ser dolor en la zona que rep la punció i un lleuger malestar i mal de cap que remet hores després. També ha dit que la “vacuna és segura per als infants” i que “no hi ha hagut cap cas de miocarditis ni pericarditis ni als Estats Units ni al Canadà on la vacuna ja s’ha administrat a aquest grup d’edat, així com tampoc en la publicació dels assajos realitzats”.

Lleuger descens del risc de rebrot a Rubí

Pel que fa a la situació epidemiològica a la ciutat, en els darrers dies ha reculat de forma lleugera després d’un gran increment fa 15 dies. El risc de rebrot s’ha moderat fins al 286, però continua sent elevat. La velocitat de transmissió de la malaltia també s’ha reduït, ara està en 1,08.

Malauradament, durant els darrers dies ha mort una persona de Rubí per culpa de la covid-19. Des de l’inici de la pandèmia, s’han registrat oficialment 197 morts a la ciutat relacionades amb aquesta malaltia. Pel que fa als casos confirmats acumulats, ja superen els 10.000.

Actualment, hi ha sis rubinencs ingressats als hospitals, un de les quals està a l’UCI i té menys de 50 anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES