Es manté estable la propagació de la covid, tot i que amb un lleuger repunt

cartell dia de la dona
Rubí commemora el Dia de la Dona sota el lema ‘Les dones sostenim el món’
4 de marzo de 2021
cal viloca
L’explosió de la caldera de la fàbrica de cal Viloca (1958)
4 de marzo de 2021

Es manté estable la propagació de la covid, tot i que amb un lleuger repunt

En els darrers dies, s’ha produït un lleuger repunt de la incidència de covid-19 a la ciutat, tot i que la propagació fa setmanes que es manté estable, sense grans variacions, segons recullen les dades del Departament de Salut.

Així, el risc de rebrot s’ha tornat a enfilar per sobre dels 300 i la velocitat de propagació de la malaltia ha passat del 0,9 a l’1,2, el que significa que el coronavirus està en expansió entre la població. Pel que fa a la incidència acumulada en 14 dies, també ha registrat un augment, tot i que molt moderat, fins al 259.

Entre el 22 i el 28 de febrer, s’han registrat 106 nous positius per covid-19 a Rubí i en total són 5.437 les persones oficialment contagiades. Pel que fa al nombre d’ingressats, hi ha 25 pacients en hospitals, quatre més que la setmana passada.

En relació amb la població que viu a les residències, cal destacar que no s’ha produït cap positiu des de fa gairebé un mes, coincidint amb la vacunació en aquests centres de gent gran.

Pel que fa a les dades de Catalunya, el nombre d’ingressos ha caigut fins als 1.637 i hi ha 504 persones a l’UCI.

El 4,5% de la població ha rebut la primera vacuna

La campanya de vacunació continua avançant i segons les darreres dades publicades, el 4,5% de la població ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre l’1,4% ha rebut el tractament complet.

La majoria de la població de les residències ja ha rebut les dues injeccions, així com la majoria del personal sanitari. Actualment, s’està vacunant personal essencial i grans dependents. Està previst que durant els propers dies comenci la vacunació dels majors de 80 anys.

Una desena de grups escolars confinats

A les escoles rubinenques, la incidència es manté estable respecte a la setmana passada, amb un lleuger descens. Segons les dades de l’Ajuntament de Rubí, actualment hi ha menys d’una desena de grups confinats.

L’escola bressol La Lluna té un grup tancat i les escoles Mossèn Cinto i Regina Carmeli tenen un grup de Primària confinat cadascuna. Pel que fa als instituts, a La Serreta i el Duc de Montblanc, hi ha un grup d’ESO a casa en cadascun dels dos centres. Per últim, a Maristes hi ha un grup de Batxillerat confinat.

Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17 h

El Procicat ha decidit aquest dijous flexibilitzar les mesures restrictives en la restauració davant les dades favorables que s’estan registrant durant els darrers dies. Així, el govern ha decidit que els bars i restaurants puguin obrir entre les 7.30 h i les 17 h i, per tant, ja no han de tancar entre l’esmorzar i el dinar i poden allargar la tarda fins a les 17 h. Això significa, a la pràctica, que el servei ja no està tan limitat per horaris als àpats, sinó que inclou l’hora del vermut o la possibilitat de prendre’s una beguda.

També es recupera la presencialitat en les universitats, tot i que de forma parcial i les lligues federades pels majors de 16 anys. Les noves mesures entraran en vigor a partir de dilluns.
Des de l’1 de març ja poden obrir les grans superfícies comercials entre setmana, que es van tancar just després de la campanya de Nadal, a excepció de la restauració que hi ha dins d’aquests equipaments.

Tot i la bona evolució de les dades en l’àmbit epidemiològic, els experts recomanen molta prudència, ja que a Catalunya la varietat predominant del virus ja és la soca anglesa, considerada segons els primers estudis, més contagiosa que la primera, tot i que igual de perillosa. L’objectiu final és evitar una quarta onada abans que un percentatge destacable de la població pugui ser vacunada.

Per aquest motiu, es manté el confinament comarcal i el toc de queda a les 22 h, així com la resta de restriccions relacionades amb el comerç no essencial durant els caps de setmana i la majoria d’aforaments en les activitats culturals, esportives, religioses i civils i la prohibició de fer trobades de més de sis persones més enllà de dues bombolles de convivència.