Rubí manté les bones dades epidemiològiques registrades en les darreres setmanes

selecció espanyola waterpolo
Tres rubinenques es proclamen subcampiones del món a la Lliga Mundial de waterpolo
31 de marzo de 2021
La rubinenca Cori Calero presenta ‘Si el cel es tornés vermell’
31 de marzo de 2021

Rubí manté les bones dades epidemiològiques registrades en les darreres setmanes

Segons les dades del Departament de Salut, Rubí continua mantenint l’epidèmia sota control, amb una incidència més baixa que la setmana passada. Ja fa diverses setmanes que l’expansió de coronavirus a la ciutat s’ha estancat, com ho reflecteixen les dades epidemiològiques.

El risc de rebrot se situa per sota de 200, un fet que no succeïa des de principis de desembre, i la velocitat de reproducció de la malaltia està per sota de l’1. Pel que fa a la incidència acumulada en els darrers catorze dies, també es manté estable, però superior al 200.

En canvi, ha augmentat el nombre d’ingressos respecte a la setmana passada i ara hi ha 18 persones de Rubí ingressades amb coronavirus als hospitals de referència. Des de l’inici de la pandèmia, s’han confirmat 5.809 casos de covid-19 a la ciutat i han mort 174 persones, dues durant la darrera setmana.

A Catalunya, l’epidèmia té més incidència, amb un risc de rebrot més elevat i amb la velocitat de reproducció de la malaltia per sobre de l’1. Hi ha 1.498 persones ingressades i 411 són a l’UCI.

Augmenta el ritme de vacunació

Després de dues setmanes amb un ritme de vacunació molt lent, en els darrers dies ha augmentat el nombre de persones que han rebut el fàrmac, sobretot per la represa en la vacunació d’AstraZeneca i l’arribada de noves dosis de Pfizer i Moderna aquesta setmana. Ara, el 8,4% de la població rubinenca ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que el 4,2% n’ha rebut totes dues. A Catalunya, el percentatge continua sent més elevat que a Rubí, amb una mitjana d’un 11,5% vacunat amb la primera dosi i un 5,5%, amb la segona dosi.

Incidència escolar: només als instituts

Tot i que aquesta setmana no hi ha classes per la festivitat de Setmana Santa, sí que hi ha grups tancats per incidència de coronavirus. Bàsicament, la incidència es redueix als instituts de la ciutat, ja que no hi ha cap escola ni llar d’infants afectada. Segons les dades de l’Ajuntament, l’institut l’Estatut és el que té més grups tancats per covid-19: tres grups d’ESO i dos de Batxillerat. A La Serreta, hi ha confinat un grup de Batxillerat, mentre que al Duc de Montblanc, també hi ha un altre grup tancat.