L’Ajuntament decreta el tancament de l’extractiva La Nueve per abocaments il·legals

diversitat funcional
L’Ajuntament vol millorar l’ocupació de les persones amb diversitat funcional a través de les licitacions
7 de septiembre de 2021
bossa de malla
Nova campanya per fomentar l’ús d’envasos reutilitzables a l’hora de fer la compra
7 de septiembre de 2021

L’Ajuntament decreta el tancament de l’extractiva La Nueve per abocaments il·legals

Al 2019, Rubí sense abocadors ja va denunciar que s’estaven produint abocaments il·legals en aquesta finca ubicada a Can Carreras i coneguda com La Nueve. / Arxiu

L’Ajuntament de Rubí ha decretat amb caràcter provisional el tancament total de la finca del paratge de Can Carreras coneguda com La Nueve després de detectar que s’hi continuaven fent activitats d’abocament de residus no autoritzades.

Fa anys que col·lectius com Rubí sense abocadors denuncien que en aquest indret l’empresa que gestiona l’extractiva fa abocaments de residus sense cap mena d’autorització per fer-ho. A principis de juny d’aquest any, el consistori va iniciar un procediment sancionador ordinari contra diverses persones físiques i jurídiques per la presumpta comissió continuada d’infraccions greus a la finca La Nueve. L’Ajuntament va ordenar de manera provisional el cessament immediat de les activitats d’abocament i de retirada de residus que s’estaven duent a terme en aquesta finca. També va exigir la presentació en dos mesos d’un estudi que acredités el grau d’afectació del sòl de la parcel·la.

Durant el juliol i l’agost, diverses inspeccions realitzades per l’inspector de la Unitat de Control i Programació de l’Ajuntament i la Policia Local han permès confirmar que la mesura provisional ha estat infringida de forma oberta, reiterada i intencionada. S’ha seguit produint trànsit de camions a la finca, on han descarregat residus. Fonts de l’Ajuntament assenyalen que es tracta d’una actitud “del més absolut menyspreu a la protecció del medi ambient”. És per això que el consistori va ordenar dilluns el tancament total de la parcel·la com a mesura provisional.

El consistori reitera la necessitat d’aportar l’estudi sol·licitat de cara a la futura reparació o restauració dels terrenys alterats i amenaça amb una execució subsidiària en cas d’incompliment a costa de totes les persones responsables.