L’Ajuntament planta una vuitantena d’arbres al parc de la Pau i la Natura

atur
Lleugera reducció de l’atur a Rubí en el primer mes de l’any
9 de febrero de 2022
The BlackBirds oferirà dissabte al Casal Popular un concert de música negra espiritual
9 de febrero de 2022

L’Ajuntament planta una vuitantena d’arbres al parc de la Pau i la Natura

Marta Cabrera

Dins del pla de replantació d’arbres urbans i periurbans, seguint el Pla de Manteniment del Verd Urbà, l’Ajuntament ha invertit 115.000 euros en la millora del parc de la Pau i la Natura, que inclou la introducció d’una vuitantena de nous arbres, el repintat de la pista esportiva, la reparació del camí i la introducció de llum, bancs i una font destinats a la zona d’esbarjo per a gossos. “Anem replantant i millorant el verd de la ciutat, que és tan important, i esperem que la ciutadania pugui gaudir del parc, és un espai molt maco i molt ben connectat amb l’entorn, perquè des d’aquí es pot continuar passejant per espais verds de la ciutat, com el parc de Ca n’Oriol i el torrent dels Alous”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

L’actuació més destacada és la plantació de 77 arbres d’espècies diferents que substitueixen alguns exemplars que havien anat morint i que donaran varietat paisatgística a la zona. Fins ara, el parc estava dominat pels pollancres, uns arbres de ribera que necessiten una elevada demanda hídrica. La tria de les espècies s’ha fet intentant que el seu manteniment sigui baix i s’ha optat per plantar exemplars joves de salzes, aurons, freixes, moreres de paper, plataners, acàcies del Japó i sapindes de la Xina: “La multiplicació i la diversificació d’espècies generarà espais paisatgístics que donaran una visió menys monòtona del parc i ens ajudaran a promoure un espai perquè la gent en faci ús. Els parcs no només són per mirar-los, sinó també per fer-hi vida”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano. El regidor també ha dit que, amb aquesta plantació al parc de la Pau i la Natura, ja són gairebé 400 els arbres plantats durant aquests mesos de tardor i hivern, tenint en compte les darreres plantacions que s’han fet al parc de Ca n’Oriol, al parc de Sant Muç, a les zones viàries i als patis de les escoles. 

Llum, bancs i una font a la zona d’esbarjo de gossos

Pel que fa a les millores de la zona d’esbarjo per a gossos, s’ha posat llum, s’ha instal·lat una font propera perquè la puguin utilitzar els animals i s’han posat bancs, tres demandes que els usuaris d’aquesta àrea portaven reivindicant des de feia anys. Medrano ha reconegut que les zones d’esbarjo per a gossos, una vintena a tota la ciutat, “necessiten un manteniment intensiu, també perquè tenen un ús continuat”. 

Pel que fa a la resta d’actuacions, s’ha construït una rampa de formigó per millorar l’accés al parc des del carrer Edison, s’ha fet una reparació del reg i s’ha millorat la il·luminació de la pista esportiva, que també s’ha reparat. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES