L’Ajuntament presenta el Pla de salut amb el repte de millorar la salut mental

alcaldes hondures
Una delegació d’alcaldes i diverses autoritats d’Hondures visiten la ciutat
13 de septiembre de 2022
exposició deportades
Exposició al MMUC sobre la resistència i la deportació femenina durant la Segona Guerra Mundial
13 de septiembre de 2022

L’Ajuntament presenta el Pla de salut amb el repte de millorar la salut mental

Marta Cabrera

L’Ajuntament de Rubí va aprovar el març en sessió plenària el nou Pla de salut 2022-2025, però no ha estat fins ara que el consistori l’ha presentat formalment a la ciutadania. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va donar els detalls del document en una trobada dilluns a la tarda amb tècnics municipals, representants dels Centres d’Atenció Primària, membres del Consell de la Gent Gran, la plataforma Rubí Sanitat, persones de l’àmbit farmacèutic i membres del Consell de la Salut. 

“És una mirada àmplia sobre la salut i es recull un repte molt important, el de la salut mental, perquè després del què hem viscut crec que ha pres més rellevància que mai la necessitat de fer prevenció en aquest àmbit”, ha explicat la màxima responsable municipal. 

La salut mental, especialment en l’àmbit juvenil, és un dels punts destacats del document que s’ha presentat i es preveuen accions com ara impulsar una xarxa d’agents comunitaris de salut mental, la posada en marxa d’una Taula de salut jove o un nou edifici de salut mental. Però aquestes són només algunes de les més de 20 propostes que recull el document. 

El Pla de salut 2022-2027 té la intenció de millorar la xarxa de serveis sanitaris, crear places per a residències de gent gran, fomentar una xarxa veïnal de detecció i cura, elaborar un pla de contingència per a malalties transmissibles d’alt risc, impulsar el pla de millorar de la qualitat de l’aire o seguir impulsant l’atenció a la pobresa energètica, entre altres.

Després de presentar el Pla, que s’ha elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha fet una taula rodona sobre els reptes futurs que té la ciutat en l’àmbit de la salut. Durant la presentació, hi ha estat present el diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació, Jesús Naharro.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES