Aquest dissabte, acte institucional en record a les víctimes de la rierada del 25 de setembre

avinguda estatut tallada
L’Ajuntament torna a tancar un tram de l’avinguda de l’Estatut per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible
21 de septiembre de 2021
aplec sardanista
El pati de l’escola Pau Casals acull dissabte el 23è Aplec Sardanista
24 de septiembre de 2021

Aquest dissabte, acte institucional en record a les víctimes de la rierada del 25 de setembre

El consistori rubinenc ha organitzat per aquest dissabte a la plaça del 25 de setembre un acte institucional per commemorar l’aniversari de la tràgica rierada del 25 de setembre de 1962. L’acte arrencarà a les 12 h amb la interpretació musical d’obertura a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Posteriorment tindrà lloc el parlament de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i tot seguit serà el moment de l’ofrena floral per part de la representació institucional, els grups municipals, els grups polítics sense representació municipal i les entitats. L’Escola Municipal de Música Pere Burés tancarà l’acte amb una nova interpretació.

Els aiguats es van endur totes les edificacions de l’Escardívol i la Font de la Via. / Arxiu Ajuntament


Durant la nit del 25 de setembre de 1962, en dues hores va caure una intensa pluja de més de 200 l/m2 sobre la Serra de l’Obac i de Sant Llorenç del Munt, que va provocar un augment del cabal de les rieres de Palau i de Rubí, afectant les poblacions de Terrassa, Les Fonts i Rubí.

A Rubí, la riera es va desbordar i l’aiguat va arrasar les cases humils que s’havien aixecat a les zones de l’Escardívol i de la Font de la Via. Es calcula que hi van morir més de 600 rubinencs.