L’Antiga Estació mostra una exposició d’escultures de Xavier Costa

femení cent patins
El Femení del Cent Patins es queda sense la lliga
3 de mayo de 2021
David Jiménez
Triple podi de l’atleta David Jiménez al Campionat de Catalunya universitari
3 de mayo de 2021

L’Antiga Estació mostra una exposició d’escultures de Xavier Costa

Màscares, aquest és el títol de la nova exposició de l’Antiga Estació, que mostra una selecció de prop d’una trentena d’obres de l’escultor gallec Xavier Costa. Es tracta d’escultures de pedra i fusta inspirades en la fesomia humana, un conjunt d’obres de petit i mig format que exemplifiquen perfectament el procés creatiu de Costa i la seva investigació constant al voltant de les formes escultòriques.

Les peces recollides són només una petita part de la producció de Xavier Costa, tenint en compte que té més de 2.000 escultures inventariades. Durant dècades, l’artista resident a Barcelona ha explorat de manera incansable la representació volumètrica del cos humà i més concretament de les dones, protagonistes absolutes de la seva obra. Ho fa amb un estil que rebutja tant el realisme tradicional com l’abstracció pura, que es remunta al neocubisme i a les peces biomòrfiques de l’artista dadaista Jean Arp. Els materials amb els quals treballa són la pedra, la fusta i el ferro.

Des del 1974, quan va exposar per primer cop a Terrassa, l’escultor acumula més d’una cinquantena de mostres individuals i diverses de col·lectives. Tres galeries de Barcelona i Ourense disposen d’obra seva en dipòsit.

Màscares es podrà visitar de forma gratuïta a l’Antiga Estació fins al 18 de juliol de dijous a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i els diumenges i festius, d’11 h a 14 h.