L’AUP demana més equitat en el sistema d’entrades per accedir als espectacles culturals i de Festa Major

Rotulació polígon
Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola liquiden el Catalonia Innovation Triangle
21 de mayo de 2021
Anna Tamayo
L’artista Anna Tamayo exposa una quinzena de pintures al Centre Tècnic
21 de mayo de 2021

L’AUP demana més equitat en el sistema d’entrades per accedir als espectacles culturals i de Festa Major

L’accés al campament reial i a l’arribada dels Reis va generar polèmica. / Blai Ferran

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) presentarà al Ple de maig una moció al voltant del sistema de gestió d’entrades per assistir a espectacles culturals i de Festa Major. La formació política considera que cal aprendre de les queixes en la gestió d’entrades de l’arribada dels Reis d’Orient d’enguany, quan moltes famílies es van veure privades d’assistir per les restriccions d’aforament.

L’AUP creu que l’accés a espectacles a través de reserves per internet facilita la gestió de l’aforament de molts esdeveniments, però també genera desigualtats en l’accés a la cultura per diversos motius. Per exemple, assenyalen que la majoria d’entrades per esdeveniments que s’esgoten ràpidament es posen a la venda en horaris en què moltes persones no poden accedir a Internet. També creuen que exclou les persones amb dificultats per accedir als sistemes d’inscripció, ja sigui pel grau de competència digital o perquè tenen un menor accés a la informació digital.

Per tot plegat, proposen que les entrades es reparteixin per sorteig un cop esgotat el termini d’inscripció entre totes les persones que s’hagin inscrit i per tant es faciliti una inscripció per grups. D’aquesta forma, s’eliminaria l’atorgament d’entrades per ordre d’inscripció. Una altra demanda és que el termini d’inscripció es mantingui obert com a mínim una setmana completa i que es faci una bona difusió dels espectacles.

Limitar les entrades reservades a l’Ajuntament

D’altra banda, l’AUP també assenyala que en certs espectacles es reserva per protocol una quantitat d’entrades destinades a càrrecs electes i familiars i que aquesta pràctica hauria d’acabar. Consideren que només l’alcaldessa o el regidor en el qual delegui poden tenir accés a una entrada amb acompanyants si és precís, però en cap cas tots els regidors, siguin o no de govern.