Les colles Galzeran fan un bon paper en el seu desplaçament a Balaguer

L’AUP vol que se suspenguin les activitats industrials a Can Carreras
19 de noviembre de 2021
L’historiador Ramon Batalla presentarà la biografia de l’alcalde Pere Aguilera
19 de noviembre de 2021

Les colles Galzeran fan un bon paper en el seu desplaçament a Balaguer

Totes dues colles van guanyar en la seva categoria. / Cedida

En el que va ser la seva primera actuació conjunta després del concurs de Rubí, les dues colles de l’Escola de Sardanes Flor de Neu va fer un bon paper en el 59è concurs sardanista Trofeu Ciutat de Balaguer disputat diumenge a la plaça del Mercadal de la capital de la Noguera, coincidint amb la Festa Major del Sant Crist. 

Les dues colles rubinenques, que acudien al concurs com a colles lliures, han quedat en primera posició de les seves respectives categories, infantil i grans. El concurs de Balaguer ha aplegat unes 23 colles, una mostra que ha suposat la recuperació gradual de les competicions gràcies al relaxament de les condicions sanitàries en un any atípic per culpa de la pandèmia. En aquest sentit, cal recordar que no totes les colles han pogut participar en totes les competicions programades. De fet, el concurs de sardanes de Balaguer, que ha comptat amb la cobla Maravella, ha servit per decidir la colla campiona de Catalunya. La colla Mare Nostrum s’ha imposat a la Violetes del Bosc a l’obtenir la primera plaça en les tres sardanes de lluïment en el concurs de Balaguer.

El concurs de Balaguer, que és l’anticip de la capitalitat de la sardana que ostentarà la capital de La Noguera l’any que ve, s’ha acabat amb la sardana de germanor amb l’estrena d’’Aimat Balaguer’, la peça que el mestre Ricard Viladesau, conegut com el “príncep de la tenora” va dedicar a Balaguer ara fa 26 anys coincidint amb els 25 anys de l’Orfeó Balaguerí.

D’altra banda, les colles Galzeran celebraran al Casal Popular el pròxim dissabte 27 de novembre el festival de final de temporada i el dia 28 farà un dinar de germanor a les caves Canals i Domingo de Sant Sadurní d’Anoia.