L’AUP vol que se suspenguin les activitats industrials a Can Carreras

La PAH aixeca l’acampada després d’arribar a un acord amb el consistori
19 de noviembre de 2021
Les colles Galzeran fan un bon paper en el seu desplaçament a Balaguer
19 de noviembre de 2021

L’AUP vol que se suspenguin les activitats industrials a Can Carreras

L’entrada i sortida de camions de Can Carreras és constant, segons expliquen els veïns. / Arxiu

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) presentarà al Ple de novembre una moció per demanar la clausura o el trasllat de les activitats que es duen a terme al recinte de Can Carreras. A banda de ser un abocador, ja clausurat, dins del recinte de Can Carreras s’hi desenvolupaen dues activitats de caràcter industrial: l’emmagatzematge i ensacat de terres, substrats i adobs i el reciclatge de palets.

L’AUP denuncia que després que fa sis anys la mobilització veïnal aconseguís que es clausurés l’abocador, aquesta no s’ha aturat i que l’Agència de Residus de Catalunya encara no ha fet efectiva la clausura i el segellat de l’abocador, pas previ a la seva restauració.

La formació política considera que el fet que hi hagi activitats industrials dins del recinte dificulta el control i la clausura de l’abocador. La llicència de les dues activitats industrials que es desenvolupen és competència municipal i va ser atorgada a finals dels anys 90 per l’Ajuntament, en aquell moment governat per Iniciativa per Catalunya Verds.

El 2013, el grup municipal d’Alternativa ja va demanar el cessament de les activitats, que consideren ‘alegals’, ja que són indústries ubicades en sòl no urbanitzable, i el 2016 ho va tornar a demanar.

Cal tenir en compte, que el consistori va denegar peticions de llicències d’activitats posteriors, concretament per ubicar una planta de compostatge i una planta de formigó.

Gran volum de camions

Un dels principals motius pels quals l’AUP demana la retirada de llicències és per l’immens volum de trànsit que suposa l’activitat, en forma de transport pesant. A més, sospiten que l’empresa, TMA-Grupo Sánchez, fa servir aquest trànsit de camions per presumptament fer circular camions que duen residus a un abocador que legalment no pot rebre’n.