Les persones que tenen entre 60 i 65 anys poden demanar cita per la vacuna

ball
Castillo i Batlle aconsegueixen el subcampionat d’Espanya de Balls Llatins
25 de marzo de 2021
feminisme
«Tu també pots ser part de la revolució feminista!»
25 de marzo de 2021

Les persones que tenen entre 60 i 65 anys poden demanar cita per la vacuna

La represa de la vacunació amb AstraZeneca i l’autorització per subministrar-la fins als 65 anys ha permès a la Generalitat de Catalunya iniciar una campanya de vacunació general de la població entre els 60 i els 65 anys. El Departament de Salut ha enviat missatges a persones que tenen entre 60 o 65 anys considerades de risc per tal de subministrar-los la vacuna.

A més, qualsevol persona d’aquesta edat pot demanar cita prèvia, sense esperar el missatge de Salut, a través del web vacunacovid.salut.cat. El primer dia que es va començar la campanya, dimecres, ja es van vacunar 14.000 persones i hi ha més de 80.000 programades fins a la setmana vinent.

vacuna

Pel que fa a la campanya de vacunació a Rubí, el percentatge de vacunació continua al voltant del 6%, el mateix que la setmana passada. En relació amb la segona dosi, només l’ha rebuda el 3%, mig punt més que la setmana passada. A Catalunya, el 9% ha rebut la primera dosi de la vacuna i el 5% la segona injecció.

Prorrogades les restriccions fins al 6 d’abril

El Procicat ha decidit aquest dijous prorrogar fins al 9 d’abril les mesures restrictives vigents des de fa dues setmanes per contenir la pandèmia.

Així, durant aquesta Setmana Santa només es poden desplaçar fora de la comarca les persones dins del grup de convivència i a l’interior de les cases no es poden fer trobades de diversos grups convivents. Pel que fa a les trobades socials fora del domicili, es poden reunir com a màxim quatre persones en espais tancats i sis a l’aire lliure. No es pot viatjar tampoc a altres comunitats autònomes, a excepció de les Balears i les Canàries. De fet, aquestes mesures són vigents al conjunt de l’estat espanyol.

El toc de queda continua entrant en vigor a les 22 h cada dia i fins a les 6 h. D’altra banda, persones de diferents bombolles sí es poden desplaçar en autocar a diferents zones de Catalunya, tant si és una línia regular, com si es tracta d’un servei discrecional.

El comerç continua amb l’obertura amb un aforament del 30% i en el cas de grans superfícies no poden sobrepassar els 800 metres quadrats. La restauració tampoc pateix canvis i obre des de les 7.30 h fins a les 17 h, reservant la franja nocturna només a menjar per emportar-se.

La resta d’activitats culturals, esportives, recreatives i relacionades amb l’educació i el lleure també es mantenen amb les mateixes restriccions que aquesta setmana i l’anterior.

Situació epidemiològica sota control a Rubí

La situació epidemiològica a Rubí segueix sota control amb el risc de rebrot en 250 i un petit repunt de la velocitat de reproducció de la malaltia, que ara se situa al voltant de l’1. Pel que fa a la incidència acumulada, també es manté en nivells estables, similars als del risc de rebrot, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat.

Un dels aspectes positius dels darrers dies és que en l’última setmana el nombre de persones ingressades a l’hospital ha disminuït fins a 14. Ara hi ha 7 rubinencs menys en aquesta situació respecte la setmana passada. Pel que fa a les defuncions, per primer cop en moltes setmanes no s’ha registrat cap. Des de l’inici de la pandèmia, ja fa més d’un any, s’han detectat 5.744 casos de positius de covid-19 i s’han registrat 172 defuncions pel coronavirus.

La situació a les residències continua sent plàcida, amb cap cas de coronavirus detectat i la majoria dels residents amb el tractament complet de la vacunació.

La situació global a Catalunya és força similar a la de Rubí, amb un risc de rebrot més baix, però una taxa de velocitat de reproducció de la malaltia lleugerament més elevada. Als hospitals catalans hi ha 1.378 pacients ingressats i 420 a l’UCI.

Els grups confinats són majoritàriament de secundària

Pel que fa a la incidència de la covid-19 a les escoles rubinenques, la majoria de grups afectats són als instituts. A l’Estatut hi ha tres grups d’ESO a casa, a la Serreta, dos de Batxillerat, mentre que al Torrent dels Alous hi ha un grup d’ESO confinat. En relació a les escoles, l’única que té un grup tancat és la Ramon Llull, amb un grup de primària afectat.