L’església de Sant Pere acull la celebració de la Festa dels Xatos, sense pujada a Sant Muç per la pandèmia

cartell primavera pop
Miki Núñez, Ana Mena i Nil Moliner, al cartell del Primavera Pop
25 de mayo de 2021
Policia Nacional
Detingut un home a Rubí per distribuir vídeos de pornografia infantil des del seu lloc de feina
25 de mayo de 2021

L’església de Sant Pere acull la celebració de la Festa dels Xatos, sense pujada a Sant Muç per la pandèmia

Les activitats es van fer a l’església de Sant Pere. / J.A. Montoya

Per segon any consecutiu, la Festa dels Xatos i l’Aplec de Sant Muç ha estat marcada per la pandèmia de coronavirus. Si l’any passat es va reduir a la distribució d’alguns vídeos a través de les xarxes socials, enguany la celebració s’ha pogut realitzar presencialment, tot i que amb limitacions. Unes restriccions que no han permès organitzar la popular pujada a Sant Muç, encapçalada per geganters, castellers o diables, ni la ballada de sardanes, ni l’arrossada ni la tradicional ballada dels Xatos.  

L’Esbart Dansaire va oferir el Ball d’Homenatge. / J.A. Montoya

L’església de Sant Pere ha estat l’escenari de la festa, organitzada pel Foment de la Sardana, l’Esbart Dansaire i la parròquia de Sant Pere, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. Després de desinfectar l’interior de l’església, la celebració ha arrencat amb la missa oficiada per mossèn Joaquim Meseguer. Posteriorment, l’Esbart Dansaire ha ofert el Ball d’Homenatge. La celebració ha finalitzat amb un concert de sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell, que ha finalitzat amb El ball dels Xatos de Josep Serra i Pere Burés.

Tots els assistents van respectar les restriccions vigents, amb aforament controlat, mascaretes, distància de seguretat i higiene de mans. L’organització ha valorat positivament que s’hagi pogut realitzar en aquest petit format, a l’espera que l’any vinent la situació sanitària estigui controlada i es pugui recuperar la festa com marca la tradició.

L’audició de sardanes va anar a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell. / J.A. Montoya