Més assalariats, però menys autònoms i empreses, el balanç del tercer trimestre

El Juventud 25 de Septiembre continua amb la bona ratxa
16 de noviembre de 2021
L’alcaldessa visita les instal·lacions de l’empresa DSV al Molí de la Bastida
16 de noviembre de 2021

Més assalariats, però menys autònoms i empreses, el balanç del tercer trimestre

El sector de l’automoció és un dels que ha perdut llocs de treball al Vallès Occidental. / Cedida

Durant el tercer trimestre del 2021, el nombre de persones autònomes i d’empreses ha caigut a Rubí, però per contra ha augmentat el nombre d’assalariats, segons un informe de l’Observatori del Vallès Occidental. 

Concretament, l’augment d’assalariats ha estat d’un 0,7% i actualment hi ha a la ciutat 20.792 persones afiliades a la Seguretat Social. Per contra, el nombre de persones autònomes, 2.016, s’ha reduït en un 0,2% i el d’empreses en un 0,4%, amb 4.331 organitzacions empresarials actives. 

Tot i això, en tots tres casos, les dades interanuals ofereixen un balanç positiu, especialment perquè a mitjans del 2020 la situació de la pandèmia encara afectava molt el desenvolupament econòmic.

En relació a la contractació, en els darrers tres mesos s’han realitzat 8.804 contractes a Rubí, dels quals el 91% eren temporals. L’augment suposa una pujada interanual de més del 100%. 

La tendència es repeteix al conjunt de la comarca

A la resta del Vallès Occidental, la tendència és molt similar, hi ha un 0,4% mes d’assalariats, un 0,3% menys d’autònoms i un 0,5% menys d’empreses. Segons les tendències per sectors, aquells que han perdut llocs de treball i empreses en el darrer trimestre són l’agricultura, el comerç, la construcció i la indústria, mentre que han augmentat els llocs de treball en els serveis a la ciutadania, els serveis al consumidor i els serveis de relació amb les empreses. 

Entrant més al detall, els sectors que han destruït més contractes són l’administració pública, l’automoció i l’edició, cultura i lleure. En canvi, entre les activitats econòmiques més beneficiades destaca l’educació i la recerca.