La Generalitat anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan es convertirà en un parc

tràfic de drogues
Els Mossos desmantellen un punt de venda de droga a Les Torres
27 de septiembre de 2021
rotllana aplec rubi
Més de 200 persones gaudeixen de l’Aplec Sardanista de Rubí fins que la pluja va obligar a suspendre’l
27 de septiembre de 2021

La Generalitat anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan es convertirà en un parc

La gran majoria de l’antic camp de golf serà un parc d’ús públic. / Generalitat de Catalunya

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha anunciat a través de les xarxes que l’antic camp de golf de Can Sant Joan es convertirà parcialment en un gran parc que servirà com a corredor ecològic. De les prop de 80 ha que té actualment aquest espai, Puigneró ha indicat que 60 ha serviran per “crear un pulmó verd” entre Rubí i Sant Cugat.

Fa anys que diversos col·lectius tant a Rubí com a Sant Cugat reclamen que aquest espai, que havia estat un camp de golf i que ara està abandonat, sigui d’ús públic per a la ciutadania com a parc urbà, donat el seu privilegiat enclavament entre els termes municipals de Rubí i Sant Cugat, molt a prop de Collserola i del parc de Sant Llorenç. El moviment ciutadà ha format una plataforma per lluitar per la recuperació d’aquest espai i ha comptat amb el suport dels dos ajuntaments implicats, especialment del de Rubí, una ciutat amb poca zona verda en aquest punt de la ciutat. També s’han fet diverses activitats, entre les quals diverses passejades per donar a conèixer l’espai entre la ciutadania.

En aquestes 60 ha la proposta de l’Incasòl és crear un eix verd entre la Serra dels Galliners, la via C-17, el cementiri de Sant Cugat i el torrent de la Guinardera. També es proposa consolidar l’actual via verda de Serra de Galliners i obrir una nova via verda de connexió entre el torrent dels Alous, el cementiri de Sant Cugat, el corredor de Can Fatjó i el torrent de Can Domenech i la via verda de Bellaterra-Campus de la UAB.

Ara caldrà veure què passa amb les 20 ha restants, però tot sembla indicar que es convertiran en una zona industrial.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat que avui s’ha produït una reunió entre la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa, i les alcaldesses de Rubí i Sant Cugat, Ana M. Martínez, Mireia Ingla per tractar sobre el tema.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *