Molts retrets i gens de debat en el Ple extraordinari de l’estat de la ciutat

manifestació ràdio rubí
Desenes de persones es manifesten per reclamar més seguretat a la ciutat
11 de juny de 2021
guia acollida
L’Ajuntament edita una guia d’acollida destinada a les persones nouvingudes
14 de juny de 2021

Molts retrets i gens de debat en el Ple extraordinari de l’estat de la ciutat

El primer ple presencial des de l’inici de la pandèmia ha estat aquest dissabte al matí a la Biblioteca.

Els 25 regidors de l’Ajuntament de Rubí s’han reunit sota un mateix sostre, el de l’auditori de la Biblioteca, per primer cop des de l’inici de la pandèmia per participar en el Ple extraordinari de l’estat de la ciutat. Dues hores i mitja en què els grups municipals i l’alcaldessa han parlat sobre Rubí, però sense intercanviar opinions ni propostes. Un debat sense debat en què cada partit ha defensat les seves posicions i on s’ha evidenciat una vegada més que el govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem, i la resta de partits de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya, Ciutadans, Veïns per Rubí i l’Alternativa d’Unitat Popular, tenen posicions molt allunyades.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha defensat la seva obra de govern dels dos anys de mandat en un discurs pràcticament idèntic al què ja va fer en la conferència de valoració del mandat de dimarts. També ha defensat la seva acció En Comú Podem, a través de la portaveu, Ànnia García. Per la seva banda, els líders de l’oposició s’han dedicat a fustigar, amb més o menys intensitat, els dos primers anys de govern de l’executiu local, com era d’esperar.

La màxima responsable municipal, després d’enumerar la llista de projectes que s’han posat en marxa durant els dos anys de mandat i els que està previst que s’executin durant els propers mesos, ha destacat que el seu govern ha fet una feina incansable durant tot aquest temps: “El mandat ha estat malauradament marcat per la crisi sanitària i arribem a la meitat amb un pacte de govern amb bona salut i l’estabilitat necessària per aconseguir la recuperació econòmica i social, que rubriquen una gran feina i una bona gestió que estan donant els seus fruits”.

La portaveu d’En Comú Podem, Ànnia García, també ha explicat les iniciatives tirades endavant per les regidories liderades per la seva força política, en especial, l’impuls als projectes d’eficiència energètica i el reciclatge i l’aposta per habitatge: “Incrementarem el parc públic d’habitatge per donar oportunitats als col·lectius amb més dificultats, especialment als joves”, i ha afegit que properament es licitarà la construcció de pisos de lloguer social a la Zona Nord.

Per part de l’oposició, Xavier Corbera, portaveu d’Esquerra, ha insistit en la “manca de projecte de ciutat del govern” i ha criticat la manca de diàleg amb l’oposició, un retret, aquest, compartit amb la resta de grups polítics. També ha exigit a l’alcaldessa que es deixi de “mirar el melic” i que “treballi pel consens per la ciutat”, afirmant que Rubí té un problema estructural i d’emergència climàtica al qual “cal donar respostes de futur”.

El més crític amb el govern local ha tornat a ser el portaveu de Ciutadans, Roberto Martín, que ha arribat a dir que la política del govern local “és una basura i un despropòsit” i ha repetit que a l’executiu li “importa un rave” el que digui l’oposició, acusant el govern de treballar només “pels seus i no per tota la ciutat”. Dit això, el dirigent de Cs ha estès la mà per “prioritzar i fer un reset a la ciutat. Treballar per tot allò que no s’ha pogut fer i que s’ha quedat en el calaix”.

Toni García, portaveu de Veïns per Rubí, ha tirat en cara al govern el fet de “no admetre els problemes que té Rubí en el manteniment de l’espai públic, l’incivisme o la seguretat, problemes de fa anys i als quals l’Ajuntament no està posant els mitjans per solucionar”. García ha dit que la ciutat “necessita un gir de 180 graus, un canvi de govern que trenqui amb l’herència pèssima del PSC en aquests 20 anys de govern amb diferents socis de govern”.

Per últim, la regidora de l’AUP, Betlem Cañizar, ha valorat la tasca de govern feta durant els dos anys amb l’expressió “poc pa i pèssim circ” i ha acusat el govern de no estar donant resposta a les necessitats de la ciutadania: “Diuen que treballen per les persones, però a quines persones es refereixen? Només veiem que la prioritat d’un suposat govern d’esquerres i progressista és la foto i fer propaganda a tot color (…). Cal pa, sostre, treball i vides lliures de violències”. Tot i això, la regidora ha reconegut les bondats d’alguns dels projectes que s’han tirat endavant, com per exemple la millora en l’eficiència energètica, el projecte Educació 360, els passos endavant en la igualtat de gènere o l’aposta per la construcció d’habitatge públic.

Deixa un comentari