Multitudinària concentració en record al comerciant assassinat divendres i contra la inseguretat a la ciutat

establiment mort ganivetada
Mor un comerciant a causa d’una ganivetada a l’entorn de la plaça 11 de setembre
9 de octubre de 2021
minut de silenci
Minut de silenci per la mort del comerciant assassinat divendres
13 de octubre de 2021

Multitudinària concentració en record al comerciant assassinat divendres i contra la inseguretat a la ciutat

Centenars de persones han omplert la plaça Pere Aguilera en una concentració de dol pel comerciant mort i contra la inseguretat. / J. A. Montoya

Més de 400 persones s’han concentrat aquest dilluns al matí davant l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig per la mort d’un jove comerciant la nit de divendres, que va rebre diverses ferides d’arma blanca quan intentava evitar un robatori. L’acte de record, i alhora de reivindicació de més seguretat a la ciutat, ha rebut el suport de molts botiguers locals que s’han abaixat la persiana durant uns minuts en un gest de solidaritat i protesta.


Els assistents a la concentració han mostrat la seva consternació i la indignació per la mort del botiguer, d’origen pakistanès, ferit mortalment després de robar-li una ampolla de rom. Convocats per la plataforma SOS Rubí, els manifestants, han mostrat el seu suport a la família i a la comunitat pakistanesa, però també han aprofitat per denunciar la sensació d’inseguretat que hi ha a la ciutat.


Molts dels concentrats han críticament durament el govern local per no participar de forma institucional en l’acte i perquè les banderes del consistori no onejaven a mig pal en senyal de dol.

Membres de la comunitat pakistanesa local han participat activament a l’acte. / J. A. Montoya


Membres de la comunitat pakistanesa han agraït les mostres de suport dels rubinencs i han assenyalat que encara no han informat la família de la víctima del tràgic succés. Hazif, de 35 anys, feia vuit anys que vivia a la nostra ciutat, regentava un comerç de queviures a la plaça 11 de setembre i era estimat pels seus veïns.


L’associació Comerç Rubí també s’ha sumat a l’acte i ha reivindicat mesures urgents per acabar amb la inseguretat als carrers. «Volem passejar per Rubí tranquil·lament, volem més vigilància i seguretat».


Fonts municipals han assenyalat que una delegació de la Federació Catalana del Pakistan ha estat rebuda per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que els ha expressat el seu suport personal i el de tot el consistori. També han informat que les banderes de l’Ajuntament onejaran a mig pal durant dos dies en senyal de dol i que s’ha convocat un minut de silenci aquest dimarts a les 12 h. Els Mossos continuen investigant el cas, que es troba sota secret de sumari.

La ciutadania reclama més seguretat al carrer. / J. A. Montoya