Nova edició a Rubí de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’

escacs
Quart lloc per La Rubinenca-Regina en la classificació del Torneig mundial d’escoles d’escacs
18 de marzo de 2021
miquel segura premi
Un treball sobre desigualtat de gènere al món de l’esport guanya el Premi Miquel Segura
19 de marzo de 2021

Nova edició a Rubí de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’

La Biblioteca acollirà el 23 de març una jornada de donació de sang especial dins la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Amb aquesta iniciativa, el col·lectiu Bombers amb Cor, el Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament tornen a sumar esforços per aconseguir el màxim nombre de donacions en un moment d’especial necessitat.

Les donacions es podran fer de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20.30 h. A causa de la situació de pandèmia, és imprescindible reservar-hi hora prèviament a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat/bombers.

La campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ es va posar en marxa ara fa sis anys des del col·lectiu Bombers amb Cor. La present edició compta amb el màxim nombre de parcs de bombers implicats: 50 centres que difonen més de seixanta campanyes a 44 municipis.

L’objectiu és sumar més de 5.000 donacions en els dies previs a Setmana Santa, quan les entrades de sang baixen al voltant del 25% pel canvi d’hàbits i les vacances. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir-ne unes 1.000 cada dia.

La campanya d’enguany comptarà amb altre component solidari. Totes les persones que hi participin rebran com a reconeixement una Polsera Candela i contribuiran, d’aquesta manera, a la recerca del càncer infantil a la qual dona suport l’associació Pulseres Candela.

Solidaritat rubinenca

En els darrers mesos, el Banc de Sang i Teixits ha incrementat la freqüència de les campanyes de donació de sang a la ciutat amb notables resultats. La darrera jornada va tenir lloc a la Biblioteca el 9 de març i va atraure un total de 67 persones. D’aquestes, 59 reunien tots els requisits per poder donar i dues es van estrenar en aquest gest solidari. La sang recollida a Rubí podrà beneficiar 177 pacients.