Un treball sobre desigualtat de gènere al món de l’esport guanya el Premi Miquel Segura

bombers donació de sang
Nova edició a Rubí de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’
19 de marzo de 2021
pp
El PP inicia una recollida de firmes per donar suport als cossos policials
19 de marzo de 2021

Un treball sobre desigualtat de gènere al món de l’esport guanya el Premi Miquel Segura

Al centre, Alba García, presentant el seu treball ‘Dona, dona’t força’. / M.C.

La rubinenca Alba García ha estat la guanyadora del Premi Miquel Segura al millor treball de recerca del curs 2018-2019 amb un treball sobre la desigualtat en el món de l’esport entre homes i dones. L’autora de Dona, dona’t força és una rubinenca de 20 anys que actualment està estudiant Administració i direcció d’empreses a la Universitat Autònoma de Barcelona i que va decidir centrar el seu treball de recerca en la desigualtat de gènere en l’àmbit esportiu.

Fa més de 50 anys que l’alemanya Kathrine Switzer va desafiar la normativa de les competicions esportives participant en la marató de Boston, un dels gestos més potents de rebel·lió feminista dins del món de l’esport. Des d’aleshores, la lluita per la igualtat entre homes i dones en l’àmbit esportiu ha estat imparable, però molt més lenta que en altres àmbits socials: “A classe, amb els amics, quan sorgia aquest tema tots pensaven que no hi havia desigualtat real entre homes i dones a l’esport i a mi em feia ràbia. Vaig veure el treball com una oportunitat perfecta per demostrar que la desigualtat és real”, explica Alba García.

I és que la base de les diferències en l’àmbit esportiu entre homes i dones no és més que un reflex de la societat on vivim: “La nostra societat és sexista i és així des de tota la història, sí que és veritat que a poc a poc això es va desconstruint, però queda molt per fer encara”.

Precisament per reflexionar sobre aquesta qüestió, l’Ajuntament va organitzar dimecres al Castell una taula rodona sobre la temàtica coincidint amb el lliurament de la vintena edició del premi i al voltant dels actes del Dia de la Dona. La taula rodona va comptar amb la participació d’Alba García i les esportistes rubinenques Ainoha Merino, Elida Tortosa, Marina Gracia i Amanda Triviño.