Núria Julià: “A Rubí feia falta un llibre d’històries de la ciutat per la canalla”

Iniciativa per impulsar un Pla Agrari al Vallès i evitar el retrocés del sòl rural
26 de enero de 2022
El musical ‘Bruna’ enceta diumenge la nova temporada de La Sala
27 de enero de 2022

Núria Julià: “A Rubí feia falta un llibre d’històries de la ciutat per la canalla”

“Una dona polifacètica i amb molta il·lusió a l’hora de crear projectes”. Així es defineix l’escriptora rubinenca Núria Julià Fosas, autora d’una nova publicació local adreçada als més petits. És administrativa, feina que actualment compagina amb la gestió cultural. 

Àvida lectora des de petita, la inquietud i la il·lusió per difondre part de la història de la ciutat al públic infantil, l’han fet escriure ‘14 Històries de Rubí’, un recull de relats curts i rodolins per donar a conèixer algunes contrades i personatges de forma didàctica i divertida.

– Per què contes infantils?

– Perquè la majoria de llibres locals s’adrecen a les persones adultes i els petits també mereixen tenir el seu llibre d’historietes de Rubí perquè coneguin indrets de la ciutat o fets destacats a través de personatges emblemàtics com: l’elefant blau, una granota valenta o els gegants… que amb un petit argument presenten algun fet local als nens i nenes.

– Però l’obra va més enllà de relats per la canalla.

– Volia cobrir un buit que tenia la ciutat, promoure la cultura i el patrimoni local, fomentar el respecte i el civisme, cultivar la lectura i donar protagonisme a la feina que realitzen les entitats. Però també és ideal per les persones nouvingudes que vulguin aprendre a llegir en català o per treballar a les aules.

Està escrit en un llenguatge planer o permet reforçar el vincle intergeneracional; també fa que els peques estiguin atents perquè han de buscar a la “Robí” una pedra preciosa de color vermell que s’amaga a cada història i al final, trobar la resposta a algunes preguntes, així no perden l’interès. Si a tot això, sumem els records i les vivències personals que els grans poden explicar-los, esperem que agradi molt!

– Has comptat amb dues col·laboracions molt especials.

– Sí, he tingut la sort de treballar amb dues persones meravelloses. L’Elena Boixader Baraut, que ha creat unes il·lustracions espectaculars i amb tot luxe de detalls, i l’Eduard Fernández Villatoro, que ha fet un disseny molt cuidat. No ens ha faltat il·lusió ni paciència i han estat moltes hores de feina coordinada per oferir un llibre original i diferent. 

A més, inclou propostes d’activitats perquè tothom pugui gaudir, descobrir, dibuixar, crear, imaginar i aprendre mentre llegeix el llibre.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES