Partits polítics i entitats commemoren la Diada de Catalunya a Rubí amb la tradicional ofrena floral

L’Espai Francesc Alujas acollirà una mostra de Miquel Mas
10 de septiembre de 2021
cotxe carreras
Els Mossos denuncien tres persones per conducció temerària en la concentració de cotxes de Rubí
13 de septiembre de 2021

Partits polítics i entitats commemoren la Diada de Catalunya a Rubí amb la tradicional ofrena floral

L’acte de commemoració s’ha fet sense discursos ni activitats culturals. / Lara López

Amb mascaretes i sense parlaments, així s’ha viscut l’acte institucional de la Diada de Catalunya a Rubí per segon any consecutiu, adaptat a la situació sanitària provocada per la covid-19. Una vintena d’entitats culturals, veïnals, esportives, de comerciants i partits polítics han estat presents a la tradicional ofrena floral aquest matí a la plaça de l’Onze de Setembre. Un o dos representants de cada entitat i partit polític han realitzat l’entrega de flors davant de l’escultura Dempeus, de Pepa Haro.

Després, els representants de les entitats culturals, veïnals, esportives, de comerciants,  partits polítics sense representació –Junts per Rubí– i organitzacions polítiques juvenils han realitzat la seva entrega de flors. Els i les participants a l’ofrena han seguit un recorregut d’entrada i sortida per evitar aglomeracions de persones. Enguany s’ha prescindit de discursos i de les actuacions de cultura popular amb l’excepció de l’Esbart Dansaire de Rubí, que ha aprofitat el moment de l’ofrena floral per realitzar el Ball de l’Homenatge amb l’actuació de tres de les seves ballarines. L’acte ha finalitzat amb Els Segadors, el Cant de la senyera i l’Himne de Rubí, cançons interpretades per la Societat Coral Unió Rubinenca.

L’acte ha comptat amb l’actuació de la cobla La Principal de Llobregat, que ha marcat l’inici amb cançons tradicionals de sardanes també durant l’ofrena. Han participat alguns grups polítics amb representació al consistori –PSC, ERC, ICV-En Comú Podem, l’AUP i Veïns per Rubí–. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el portaveu d’ERC, Xavier Corbera, han encapçalat una comitiva de sis regidors per dipositar el ram de flors en representació de l’Ajuntament de Rubí. Tot seguit, la cobla ha interpretat el cant d’Els Segadors amb la col·laboració de la Societat Coral Unió Rubinenca. A l’acte institucional han assistit prop d’unes 100 persones.

Ofrena dels representants de l’Ajuntament. / Lara López