Rubí celebrarà la Diada de Catalunya amb la tradicional ofrena floral

vacuna
Gairebé el 70% de la població de Rubí ja està vacunada
9 de septiembre de 2021
escola balmes
Més de 10.000 alumnes rubinencs tornaran a les aules en un nou curs amb incerteses
9 de septiembre de 2021

Rubí celebrarà la Diada de Catalunya amb la tradicional ofrena floral

Com l’any passat, només dues persones de cada entitat podran participar en el lliurament de l’ofrena floral a l’escultura Dempeus. / Arxiu

L’Ajuntament de Rubí ha organitzat un any més l’acte institucional per celebrar la Diada de Catalunya. S’iniciarà a les 9.30 h amb tradicional ofrena floral a la plaça de l’Onze de Setembre amb la participació d’entitats, associacions i partits polítics locals.

Com és tradició per l’11 de setembre, els participants deixaran les flors als peus de l’escultura Dempeus, de l’artista Pepa de Haro. Ho faran amb l’acompanyament musical de la cobla La Principal del Llobregat i la Societat Coral Unió Rubinenca. També hi participarà l’Esbart Dansaire de Rubí. Com l’any passat, no hi haurà altres actuacions d’entitats culturals per la situació sanitària.

Com a mesura de prevenció de la covid-19, el consistori ha limitat a dues persones per entitat l’ofrena floral, que tindrà un circuit per evitar aglomeracions.

Torna la Prediada

D’altra banda, l’entitat Òmnium Rubí ha decidit recuperar les activitats tradicionals de la Prediada després que l’any passat no pogués organitzar-la per la pandèmia.

Per fer-ho, han hagut de reestructurar les activitats per adaptar-les a la situació. Per aquest motiu, la Marxa de Torxes serà una activitat estàtica als jardins de l’Ateneu. Les activitats arrencaran a les 22 h d’aquest divendres amb aquesta Marxa de Torxes estàtica, que anirà seguida de la lectura del manifest. A les 22.30 h, els assistents podran gaudir de l’actuació musical de l’Home Invent.

L’acte té un aforament limitat i cal inscriure’s prèviament a través d’un formulari que es pot trobar a la web d’Òmnium Rubí.