Prealerta per sequera als municipis de l’àrea metropolitana

Elisenda Solé i Luz Mar guanyen el Concurs de màscares de Carnaval d’edRa
28 de febrero de 2022
Tothom que tingui gallines ha d’avisar les autoritats per prevenir un brot de grip aviar
28 de febrero de 2022

Prealerta per sequera als municipis de l’àrea metropolitana

Redacció

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en prealerta per sequera els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasteixen d’aigua Barcelona i l’àrea metropolitana. Aquests embassaments han baixat del 60% de la seva capacitat durant el febrer, motiu pel qual l’agència ha posat el sistema en prealerta, un fet que no succeïa des de l’octubre del 2019. 

Actualment, el nivell del sistema Ter-Llobregat està al 56% de la seva capacitat i, com a mesura preventiva, s’han començat a activar alternatives per reduir el descens dels embassaments. Entre aquestes, hi ha un increment de la producció de les dessalinitzadores, que ara funcionen al 85%, quan anteriorment ho feien al 30%.

Sense restriccions, de moment

De moment, la prealerta no implica restriccions a la ciutadania, però sí que és un avís del que pot passar en els propers mesos si la sequera que Catalunya arrossega durant els darrers mesos continua. On sí que hi ha restriccions és en diverses localitats de l’Empordà, on ja han entrat a la fase d’alerta. En aquests municipis sí s’ha reduït la dotació d’aigua per a ús agrícola, industrial i recreatiu, una mostra del que podria passar aquí ben aviat si no arriben les pluges.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES