Inici de les obres a la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat

El Ple aprova l’avantprojecte del Balcó de la riera tot i els dubtes de l’oposició
28 de enero de 2022
Blocs de formigó a Castellnou per evitar concentracions de vehicles per fer botellots
31 de enero de 2022

Inici de les obres a la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat

Redacció

La primera fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a la urbanització de Can Vallhonrat ha començat aquest dilluns. La inversió contempla la renovació de la xarxa de tot el barri, però donada la magnitud del projecte, s’ha dividit en quatre fases, que s’aniran executant consecutivament. La xarxa de la urbanització està formada principalment per canonades de fibrociment, que es troben molt envellides i que ja han superat la seva vida útil. Van ser instal·lades fa 50 anys i això suposa que hi hagi avaries freqüents i deficiència en el servei d’abastament d’aigua potable. 

En termes generals, les obres s’executaran sense necessitat de tallar cap carrer i deixant lliure l’entrada i sortida als habitatges. Només en moments puntuals, en què s’hagi d’actuar als encreuaments de determinats carrers caldrà tallar el trànsit o limitar els accessos. Les afectacions s’aniran comunicant a mesura que avancin els treballs. 

La primera fase té una durada prevista de quatre mesos i les obres arrencaran al carrer Granados, on serà necessari ocupar un carril de circulació. El sentit d’entrada a la urbanització es deixarà lliure i els vehicles aniran sortint pels carrers que el creuen. Les obres aniran desenvolupant-se per illes, amb l’objectiu de minimitzar les molèsties al veïnat. Durant aquesta fase, també caldrà desplaçar alguna bateria de contenidors de forma temporal. De forma paral·lela, es renovaran les escomeses dels usuaris del servei, motiu pel qual caldrà afectar mínimament les façanes. Se sol·licitarà permís als propietaris de forma prèvia a l’execució de la nova escomesa. 

L’obra està contemplada en el Pla d’Inversions del Servei d’Abastament d’aigua 2022-2023 de l’Ajuntament i serà executada per Agbar. El projecte complet té un pressupost d’1,6 milions d’euros i la primera fase inclou una inversió de 0,5 milions d’euros i la renovació de 1.860 metres de xarxa.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES