Presentació pública del Pla d’Igualtat, que inclou una vuitantena d’accions

vespa asiàtica (1)
L’Ajuntament elabora un protocol davant la presència de vespes asiàtiques
28 de junio de 2021
Sergi Martínez
Sergi Martínez signa la renovació amb el Barça per tres temporades més
28 de junio de 2021

Presentació pública del Pla d’Igualtat, que inclou una vuitantena d’accions

La sessió va tenir lloc al Castell de Rubí. / Ajuntament-Localpres

L’Ajuntament ha presentat a la ciutadania el Pla d’Igualtat per a la Ciutadania de Rubí 2021-2024. El document es va aprovar el març al Ple i representa el compromís del consistori per impulsar una visió feminista a l’acció de govern. El text inclou una vuitantena de mesures per ajudar a impulsar la igualtat de tracte i oportunitats a homes i dones i eliminar discriminacions per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere.

El pla es va presentar públicament el passat dimarts en una trobada amb la ciutadania al Castell de Rubí, on va participar l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez: “A través d’aquest Pla d’Igualtat que avui us presentem, fem precisament això: lluitar contra l’estructura patriarcal que impulsa i fomenta les violències masclistes i obrim camí per ser la ciutat exemplar que volem ser. Perquè només una ciutat igualitària és una ciutat veritablement justa i democràtica”. També va intervenir a l’acte la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, que va afirmar que el document “és un pas endavant per avançar en la transversalitat de gènere, la coeducació, el lideratge i la participació de les dones, la lluita contra la violència masclista i la reformulació dels temps de treballs”.

La presentació del Pla es va tancar amb la conferència ‘La coeducació i les polítiques d’igualtat en l’actualitat’, a càrrec d’Amparo Tomé, sociòloga de l’educació i especialista en coeducació.