Raúl Velasco publica poemes i fa microrecitals a través de les xarxes socials

El Racó del Llibre se suma a la festa del llibre d’estiu amb presentacions i concerts
8 de julio de 2021
la lluna
Les escoles municipals Sol Solet i la Lluna convoquen una concentració per reclamar millores
8 de julio de 2021

Raúl Velasco publica poemes i fa microrecitals a través de les xarxes socials

La majoria d’usuaris de les xarxes socials les utilitzen habitualment per compartir les seves experiències o el seu dia a dia, però poden ser també una eina perfecta per compartir cultura i, en aquest cas, poesia.

L’escriptor Raúl Velasco ha obert un canal d’Instagram i de TikTok per divulgar els seus nous poemes sense la necessitat de publicar llibres. Per ell és una oportunitat no només d’arribar a nous públics, sinó també d’interactuar amb els lectors i que aquests puguin accedir als poemaris fàcilment i de forma gratuïta. “Arribo a més gent, tinc un feedback gairebé immediat i com realment no necessito viure de la literatura, sinó que el que vull és escriure, el millor que puc fer és regalar el meu art a qui li agradi”, explica Raúl Velasco.

Després de sis llibres publicats i quatre poemaris, el rubinenc apunta que “el desig d’escriure segueix molt fort”, però les dificultats per arribar al lector de forma tradicional són cada vegada més grans. “Tinc material per publicar tres llibres, que podria vendre o presentar-me a concursos, però no em ve de gust entrar a la roda del món editorial”. L’escriptor explica que amb aquesta nova manera de publicar els seus textos pot continuar fent presentacions, conferències o recitals: “No necessito el llibre físic per inflar l’ego ni per guanyar-me la vida”.

Velasco publica poesies cada dia a Instagram, a vegades en format tradicional, però altres a través de vídeos que són microrecitals. I ara ha obert un canal de TikTok on penja els vídeorecitals. És la seva forma de comunicar-se amb el món, perquè com explica ell mateix “la poesia és el llenguatge que ha trobat la humanitat per explicar el que som i com ens sentim”.