Refugees Welcome busca famílies rubinenques que vulguin acollir persones refugiades

agents cíviques
Campanya per informar la ciutadania sobre la importància de no alimentar coloms i cotorres
13 de octubre de 2022
El programa 30 Plus facilitarà la inserció laboral a 30 rubinencs
13 de octubre de 2022

Refugees Welcome busca famílies rubinenques que vulguin acollir persones refugiades

La plataforma ciutadana Refugees Welcome –Benvinguts refugiats– prepara dues sessions informatives a Rubí sobre la seva proposta de convivència amb la finalitat d’engrescar rubinencs i rubinenques que vulguin formar part de l’equip de voluntàries de l’entitat o que disposin d’una habitació per llogar a una persona refugiada.

Les xerrades es realitzaran el dimecres 19 d’octubre a les 18 h i el dijous 20 d’octubre a les 11 h. Ambdues en format presencial i en línia simultàniament. La inscripció prèvia es pot realitzar gratuïtament a través d’aquest enllaç

L’organització sense ànim de lucre Refugees Welcome treballa a Rubí des de l’abril per connectar els rubinencs i rubinenques que volen conviure amb persones refugiades que arriben al territori. L’entitat facilita el contacte de les persones refugiades amb la ciutadania local interessada, a qui es fa una entrevista per detectar les afinitats i conviure en condicions d’horitzontalitat i respecte mutu. 

Cada convivència té a més el suport d’una persona voluntària (vincle local) que s’encarrega de facilitar la relació entre les dues parts, d’acompanyar i fer el seguiment. Per oferir un habitatge només cal disposar d’una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social.

Des de 2015, Refugees Welcome promou la cultura de benvinguda als diferents territoris (Catalunya, Madrid, Illes Balears, Galícia, València i Múrcia) amb una metodologia que acompanya, cuida i promou la convivència.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *