Rubí compta amb un nou parc de salut, ubicat al barri de Sant Jordi Parc

Rubí oferirà l’espectacle d’arribada dels Reis d’Orient en tres sessions al Castell
27 de diciembre de 2021
Una quinzena de joves completen amb èxit el curs d’horticultura i jardineria impartit als horts de Cova Solera
28 de diciembre de 2021

Rubí compta amb un nou parc de salut, ubicat al barri de Sant Jordi Parc

L’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un nou parc de salut al barri de Sant Jordi Parc. Amb aquest, ja són una dotzena els espais d’aquest tipus que hi ha distribuïts per tota la ciutat.

Els parcs de salut estan pensats per facilitar a joves i adults la pràctica d’activitat física controlada. S’ubiquen habitualment en zones per on passa la ciutadania que surt a caminar, amb l’objectiu de complementar aquesta activitat saludable mitjançant el treball específic de diferents parts del cos.

El nou parc de salut de Sant Jordi Parc se situa al camí de Can Ximelis i disposa de quatre aparells, que poden ser utilitzats per persones de qualsevol edat sempre que facin una alçada mínima d’1,40 m i un pes màxim de 120 kg.

Un banc de pectorals permet als usuaris i usuàries reforçar els músculs de la part superior del cos: espatlles, braços i pit. El parc també conté una el·líptica, un equip d’exercicis cardiovasculars que possibilita el treball d’una gran quantitat de músculs de manera simultània. Amb aquest aparell, es poden reforçar les parts superior i inferior del cos: esquena, espatlles, braços, pit, abdomen, cames i natges; augmentar la força i la resistència muscular en quàdriceps, isquiotibials, glutis i bessons, i també enfortir el pit i l’esquena si s’utilitzen de manera activa les anses. 

El tercer equip és una premsa de cames que permet fer un treball de força global del tren inferior, ja que involucra pràcticament tota la musculatura de les cames: quàdriceps, isquiotibials i glutis. Finalment, el nou parc de salut disposa d’una bicicleta, amb la qual es poden enfortir els músculs de les cames, activar de manera motora els malucs i els genolls, i tonificar les articulacions i els músculs de les cuixes i els glutis, i millorar la circulació sanguínia.

Altres parcs estan al 25 de Setembre, a Castellnou, al bosc de Ca n’Oriol, a Can Serrafossà, a La Llana, a Ca n’Alzamora, a La Serreta, a Can Fatjó i al Progrés.