Rubí guanya el primer accèssit a la Copa España Creativa amb el projecte COLOR

jornades-seguretat-rubí
ERC proposa accions per millorar la seguretat a Rubí si aconsegueix l’alcaldia
14 de noviembre de 2022
propietari de l'hort terra contaminada
Els expropietaris i usuaris dels horts del Castell denuncien la contaminació del sòl amb fibrociment
14 de noviembre de 2022

Rubí guanya el primer accèssit a la Copa España Creativa amb el projecte COLOR

El regidor Moisès Rodríguez Cantón, recollint el reconeixement / Ajuntament de Rubí

Redacció

Rubí ha estat reconeguda amb el primer accèssit a la Copa España Creativa, que organitza l’Asociación España Creativa en Red amb l’objectiu de premiar el projecte urbà o territorial més creatiu i innovador de l’any a Espanya. La iniciativa COLOR de l’Ajuntament ha estat una de les més votades pel jurat d’experts i també una de les millor qualificades en la votació popular en línia.

El regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, ha rebut el guardó aquest dissabte a la nit en el marc del Fòrum Lugo 2022. El veredicte culminava tres jornades d’intercanvi en què les 18 institucions, entitats i empreses finalistes de la Copa España Creativa han tingut la possibilitat de defensar les seves candidatures. La presentació del projecte COLOR va tenir lloc divendres dins el bloc dedicat a la Creativitat i innovació cultural i artística i va anar a càrrec de l’alcaldessa, Ana M. Martínez. 

Per a la primera edil, l’obtenció d’aquest reconeixement representa “un impuls important per a una iniciativa que és molt més que un projecte de ciutat. COLOR parla de la nostra identitat, de l’essència que ens defineix”. L’alcaldessa s’ha manifestat molt satisfeta que la Copa España Creativa hagi validat “una idea de marca de ciutat que promou l’orgull per la diversitat cultural, la innovació, la cohesió i la connectivitat entre la ciutadania”.

Una de les intervencions artístiques incloses en el projecte. / Ajuntament-Xavi Olmos

La convocatòria de la Copa España Creativa estava oberta a ajuntaments, autonomies, diputacions, territoris insulars i altres demarcacions territorials jurídicament constituïdes. Els projectes presentats havien d’abastar almenys dues àrees diferents (urbanisme, medi ambient, transport, energies renovables, salut, tecnologia, salut, esports, educació…) i era requisit indispensable que la cultura i la innovació fossin part dels mateixos.

Rubí hi va presentar COLOR, un projecte de ciutat transversal i compartit que es va iniciar a mitjan 2020 amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. Des del naixement d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions: intervencions a l’espai urbà encarades a embellir-lo però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d’aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i projectes engrescadors al voltant de l’expressió artística del color.

Moltes d’aquestes accions s’han impulsat de manera transversal, amb la participació de diversos serveis municipals i també d’artistes i entitats locals, cosa que ha permès impregnar de COLOR moltes de les coses que succeeixen al municipi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *