Rubí ja és ciutat associada de la xarxa Eurocities

el pinar. lali puig
El Pinar comptarà amb un dispositiu d’inserció sociolaboral
27 de abril de 2021
comuns
En Comú Rubí engega un nou concurs per finançar projectes ciutadans
27 de abril de 2021

Rubí ja és ciutat associada de la xarxa Eurocities

Rubí ja forma part de l’ens que agrupa les principals ciutats europees en qüestions de l’àmbit social. / Xavi Olmos-Ajuntament

Eurocities ha acceptat la candidatura de Rubí per formar part d’aquesta xarxa de ciutats europees. El municipi vallesà ja és ciutat associada i com a tal tindrà l’oportunitat de treballar, juntament amb altres poblacions, en un fòrum dedicat a assumptes socials.

Aquesta xarxa consta de vuit grups de treball que es reuneixen dues o tres vegades a l’any i que també col·laboren a través d’una plataforma en línia per debatre reptes urbans, intercanviar bones pràctiques, desenvolupar declaracions polítiques i participar en projectes de la Unió Europea.

«Per a Rubí és molt important ser present en aquells espais on s’intercanvien experiències de l’àmbit local i molt especialment on s’aborden els temes que prioritzem com a ciutat, com són la cohesió social i la defensa de la infància», ha valorat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Eurocities és una xarxa que agrupa les principals ciutats europees. L’entitat va ser fundada el 1986 pels alcaldes de sis grans poblacions: Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lió, Milà i Rotterdam, i actualment reuneix els governs locals de 140 de les ciutats més grans d’Europa, a banda de 45 ciutats associades. A través de sis fòrums temàtics, una àmplia gamma de grups de treball, projectes, activitats i esdeveniments, la xarxa ofereix als municipis integrants una plataforma per compartir coneixements i intercanviar idees.

L’entitat té com a objectiu reforçar el paper dels governs locals en l’àmbit europeu i per aquest motiu treballa amb les institucions de la Unió Europea fent-los arribar aquelles qüestions comunes que afecten la vida quotidiana de la ciutadania europea. La xarxa també actua com a grup d’influència a l’hora, per exemple, d’aconseguir canvis d’enfocament en la legislació.

Eurocities està oberta a ciutats de més de 250.000 habitants. L’entitat, però, també admet com a associades aquelles poblacions que, tot i ser més petites, mostren un bon treball en alguns dels àmbits dels quals s’ocupa la xarxa. Aquest és el cas de Rubí, «fet que converteix la nostra incorporació en un reconeixement», ha assenyalat l’alcaldessa.

 Abans de l’entrada de Rubí a Eurocities, la xarxa europea ja va reconèixer com a bona pràctica una iniciativa dels Serveis Socials municipals d’acompanyament parental per a famílies en situació de vulnerabilitat.