El Pinar comptarà amb un dispositiu d’inserció sociolaboral

La Serreta
L’institut La Serreta també serà centre Magnet
27 de abril de 2021
Rubí general xavi olmos
Rubí ja és ciutat associada de la xarxa Eurocities
27 de abril de 2021

El Pinar comptarà amb un dispositiu d’inserció sociolaboral

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, posarà en marxa a partir del 3 de maig un dispositiu d’inserció sociolaboral per a veïns i veïnes del barri del Pinar, que s’ubicarà al Centre Cívic La Cruïlla. Oferirà un programa d’orientació i acompanyament individualitzat per a 65 persones que podran millorar la seva ocupabilitat per facilitar la seva inserció laboral. El projecte té una durada de 6 mesos, fins al 31 d’octubre.

El servei estarà obert de dilluns a divendres de 8 h a 15 h i està destinat a persones residents al barri del Pinar. Els usuaris obtindran atenció amb un plantejament flexible i accediran a mesures ocupacionals en funció de les seves necessitats: informació del mercat laboral, orientació professional, motivació per a l’ocupació, anàlisi de l’ocupabilitat i les competències transversals, qualificació professional, pràctiques en empreses, derivació a altres recursos ocupacionals, acompanyament a la inserció i seguiment de la contractació.

Per posar en marxa el dispositiu, el consistori ha rebut una subvenció de 101.442,72 euros del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Treball als barris. La subvenció també s’ha destinat a un programa laboral que ha permès contractar 6 persones en atur per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat. A través d’aquest programa, el consistori ha contractat 6 persones (1 oficial paleta, 1 peó paleta, 2 peons pintors i 2 jardiners). Els sis contractes són de jornada completa i per sis mesos, entre abril i setembre.

Totes dues iniciatives estan subvencionades pel SOC en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social