Rubí participa en una campanya solidària de reciclatge per donar suport a les dones amb càncer de mama

hoquei
Importants victòries dels Sèniors Femení i Masculí de l’HCR Cent Patins
18 de octubre de 2021
L’Olímpic s’imposa al Sant Ignasi amb un únic gol de Claudio
18 de octubre de 2021

Rubí participa en una campanya solidària de reciclatge per donar suport a les dones amb càncer de mama

Els dos contenidors s’han instal·lat a la plaça Catalunya.

Gairebé 200 ciutats de l’estat espanyol, entre les quals hi ha Rubí, s’han sumat a la campanya ‘Recicla vidre per elles’, una iniciativa solidària que impulsa Ecovidrio amb la col·laboració de la Fundació Sandra Ibarra. La proposta té per objectiu promoure el reciclatge de vidre i contribuir a millorar la vida de les persones que pateixen càncer de mama.

La campanya arrenca al voltant del Dia mundial de la lluita contra el càncer de mama, que és aquest dimarts, i per això s’han instal·lat a la ciutat dos contenidors roses de recollida de vidre a la plaça de Catalunya. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en aquests contenidors en una donació a la fundació.

El càncer de mama és el tipus de tumor més freqüent que pateixen les dones al món i a Catalunya se’n diagnostiquen aproximadament 3.400 casos cada any en dones majors de 50 anys. “La detecció precoç és clau i per això qualsevol campanya que treballi i doni suport a les dones que pateixen la malaltia i a les seves famílies és molt important per a nosaltres”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que ha desitjat que els contenidors s’omplin i així la ciutat pugui “posar el seu granet de sorra per poder acompanyar totes aquestes dones”. La gerent de l’empresa Ecovidrio, Sílvia Mayo, ha explicat que més enllà de la recollida de vidre la campanya també té la intenció de fer visible la malaltia: “Uneix dues causes, sensibilitzar sobre el càncer de mama i la importància de cuidar de la nostra salut i conscienciar sobre la necessitat de reciclar el vidre i cuidar la salut del planeta”.

Coincidint amb el Dia mundial contra el càncer de mama, l’Ajuntament tenyirà demà la façana de rosa com a mostra de solidaritat amb les persones que pateixen aquesta malaltia.

Més de 1.000 tones de vidre encara van al rebuig

L’Ajuntament ha aprofitat la instal·lació dels dos contenidors per donar les dades de reciclatge de vidre a la ciutat. Al 2020, els rubinencs van reciclar 1.358 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant en va reciclar de mitjana 17,3 kg. Tot i això, es calcula que 1.200 tones de vidre encara es dipositen al contenidor de rebuig. A Rubí hi ha 425 contenidors de vidre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *