El Servei de Residus programa nous Ecotallers de reutilització i reciclatge

plauqes solars
Impulsen una xarxa d’autoconsum energètic al barri dels Avets
8 de setembre de 2021
Tres concerts gratuïts als jardins de l’Ateneu per cloure les 20es Jornades de Jazz
8 de setembre de 2021

El Servei de Residus programa nous Ecotallers de reutilització i reciclatge

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament ha programat un nou cicle d’Ecotallers en clau de Re de cara al darrer quadrimestre de l’any. La nova programació inclou propostes a través de les quals es donaran eines als rubinencs perquè aprenguin a aprofitar els recursos i a prevenir la generació de residus.

El 20 de setembre es farà un taller de tints naturals, una proposta familiar que ensenyarà com elaborar tints naturals amb flora local i restes d’aliments.

El 7 d’octubre està previst un taller de creació de bioplàstics, derivats de productes vegetals com l’oli de soja, el blat de moro o la fècula de la patata.

Al novembre s’han programat tres tallers, ja que coincideix amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. El 25 de novembre hi haurà el taller de transformació de texans, on aquestes antigues peces de roba es transformaran en un necesser. Les peces tèxtils tenen un impacte ambiental molt gran i desconegut.

El 26 de novembre es farà un taller de compostatge casolà per aprendre a fer adob per a l’hort o el jardí de casa. Mentre que el 27 de novembre hi haurà un taller per aprendre a fer compost amb un vermicompostador, una tècnica d’elaboració de fertilitzant orgànic aprofitant la voracitat de cucs de terra amb restes orgàniques.

Per últim, el 2 de desembre es farà un taller de sashiko, un tipus de brodat o costura tradicional japonesa que s’utilitza de reforç decoratiu i funcional de teles de roba de vestir.

Deixa un comentari