Rubí recupera gairebé un miler de llocs de treball durant el 2021

Milers de persones gaudeixen de l’arribada dels Reis d’Orient al Castell
6 de enero de 2022
El Veinti perd el lideratge després d’empatar contra el Can Parellada
10 de enero de 2022

Rubí recupera gairebé un miler de llocs de treball durant el 2021

La ciutat ha tancat el 2021 amb bones notícies en relació a les dades de l’atur i és que des que va començar l’any hi ha 908 persones menys en situació d’atur respecte al desembre del 2020. L’atur a Rubí se situa ara en 4.678 persones, unes dades molt similars a les que hi havia abans de la pandèmia. 

La davallada més important de persones a l’atur a Rubí es va produir a partir del maig de l’any passat i fins al juliol, i el nombre de parats s’ha mantingut estable a la baixa fins al novembre, mentre que al desembre s’ha incrementat de forma moderada.

L’atur continua sent més elevat entre les dones que entre els homes i, de fet, s’ha reduït de forma proporcional molt més entre els homes: ara hi ha 523 menys homes a l’atur que el desembre del 2020, per 385 dones. Pel que fa a l’edat, els majors de 54 anys són els més perjudicats per l’atur i durant el darrer any s’ha mantingut sense variacions. En canvi, entre els 25 i els 39 anys és on més llocs de treball s’han creat amb 454 persones menys com a demandants d’ocupació. En relació als grans sectors, els dels serveis és el nínxol on s’ha reduït més l’atur, tot i que cal tenir en compte que també és el sector amb més atur. En la resta de sectors, també ha disminuït el nombre de parats. 

Pel que fa al conjunt de Catalunya, la variació interanual també ha estat notable, amb més de 100.000 persones que han trobat feina i les dades a l’estat espanyol també són molt bones, amb una caiguda de gairebé 800.000 parats. Cal tenir en compte que en el còmput de les dades de l’atur no s’inclouen les persones afectades pels ERTO, ja sigui parcial o total, i que en global a l’estat suposen més de 190.000 treballadors, segons les darreres dades publicades.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES