Rubí reivindica el feminisme com una nova forma de fer política en la celebració del Dia de la Dona

Prop de 200 persones criden «No a la guerra» per manifestar-se contra la invasió d’Ucraïna
7 de marzo de 2022
L’Ajuntament posa en marxa un aparcament segur per a bicicletes davant del Rubí Forma
7 de marzo de 2022

Rubí reivindica el feminisme com una nova forma de fer política en la celebració del Dia de la Dona

Redacció

El Celler va ser el lloc escollit per fer les diverses activitats previstes amb motiu del Dia de la Dona, que inicialment s’havien de fer diumenge a la plaça Doctor Guardiet, però que es van traslladar per culpa de la pluja. L’activitat central va ser la lectura del manifest, que va anar a càrrec de sis dones: Clara Roca, del Club Lectura Veus de Dona; Kadi Sane, de l’Associació Dones Africanes; Maria Román, de Mujeres Creativas del Vallès; Montse Masip, d’APDIR; Marina Gràcia, del CEB Sant Jordi; i Maria Carmen Ruiz, de la companyia de ball 8 Temps. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, i altres regidors de l’Ajuntament.

El document defensa que a través del feminisme s’ha de transformar la societat per aconseguir avançar cap a una societat més justa i igualitària: “La transformació feminista ha de suposar també una nova forma de fer política, més democràtica i participativa, en què les polítiques públiques siguin el resultat d’una interlocució real amb entitats i col·lectius, especialment d’aquells que defensen la justícia social en totes les seves expressions”. El text també subratlla la importància que els homes afrontin la seva responsabilitat per garantir la igualtat entre els dos sexes: “Els homes han d’assumir la responsabilitat que els pertoca en la sostenibilitat de la vida i en el treball domèstic i de cures. El feminisme és per a tothom”.

Més enllà de la lectura del manifest, el Celler va acollir tot tipus d’actes relacionades amb el feminisme, com ara una activitat infantil, un taller d’estampació de samarretes i un mercat artesanal i creatiu, a més d’un espectacle coreogràfic.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES