Manifestació als carrers de Rubí per lluitar per la igualtat de les dones

neón circ
L’espectacle familiar de circ ‘Neón’ arriba al teatre municipal La Sala
8 de marzo de 2021
L’arquer David García aconsegueix un doble podi en la represa de la competició nacional
9 de marzo de 2021

Manifestació als carrers de Rubí per lluitar per la igualtat de les dones

En la manifestació hi van participar més d’un centenar de persones. / Ràdio Rubí

Més d’un centenar de persones van participar ahir al vespre en la manifestació del 8 de març, Dia de la Dona, per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Sota el lema ‘Les feministes som i serem a primera línia’, el col·lectiu Xarxa Feminista de Rubí va encapçalar amb torxes aquesta mobilització, que va sortir des de la plaça Nova Estació, va aturar-se a la plaça del Doctor Guardiet, davant de l’església i va tallar durant uns minuts la c-1413.

A l’inici de la marxa, es va llegir un manifest redactat per diversos col·lectius que integren la Xarxa Feminista i que, a més de reivindicar la igualtat entre homes i dones, també demanava una millor sanitat i educació públiques, el dret a un sostre digne, el tancament dels centres d’estrangeria, l’autodeterminació dels pobles i la fi del sistema capitalista. El text també criticava l’Ajuntament de Rubí per no impulsar polítiques feministes actives.

Al principi de la manifestació, es va llegir el manifest. / Ràdio Rubí

D’altra banda, el manifest també incidia en la situació que han patit moltes dones arran de la pandèmia, com ara l’augment dels casos de violència masclista o la feminització dels treballs de cures, que continuen sent majoritàriament cosa de dones. Per últim, han lamentat l’ascens de la ultradreta amb l’entrada de Vox al Parlament, que suposa una actitud bel·ligerant contra el feminisme.