Una quarantena d’activitats al voltant del 8M per celebrar el Dia de la Dona

Mujeres Creativas del Vallès exposa ‘Yo soy’ a l’Antiga Estació
3 de marzo de 2022
bus
Gairebé 9.000 persones utilitzen el servei de bus cada dia
4 de marzo de 2022

Una quarantena d’activitats al voltant del 8M per celebrar el Dia de la Dona

Marta Cabrera

L’Ajuntament de Rubí ha preparat una programació durant tot el mes de març al voltant del Dia de la Dona, que inclou una quarantena d’activitats multidisciplinàries. Com sempre, l’activitat central és la Lectura del Manifest, que enguany es desplaça fins al 6 de març i s’acompanya d’una matinal en la qual hi ha previstes diverses activitats entre les 10 h i les 14 h a la plaça Doctor Guardiet. En cas de pluja, els actes es faran a l’interior del Celler.

Més enllà d’aquesta activitat, entre el 7 i l’11 de març se celebren les I Jornades Feministes de Rubí, que tractaran temes com el feminisme, la coeducació o els nous lideratges femenins. I pel 8 de març hi ha previst un programa especial en directe de Ràdio Rubí dedicat a la dona i una xerrada sobre la dona al món laboral al Rubí Forma.

Pel que fa a la cultura, diversos espais de la ciutat acullen exposicions relacionades amb les dones, com per exemple la mostra Veus de Dona a l’Antiga Estació o una mostra dedicada a Pepa de Haro a l’Escola d’Art i Disseny. També hi haurà una nova versió del festival No Woman No Fest, el 18 de març.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, durant la presentació de les activitats. / M.C.

En l’àmbit esportiu també hi haurà diversos tornejos i activitats, el més destacat dels quals serà la Cursa de la Dona, que impulsa l’Ajuntament i la primera edició de la qual es va haver de suspendre el 2020 per culpa de la pandèmia. Serà el 20 de març a les 11.45 h.

Més enllà d’això, hi ha múltiples xerrades, conferències, espectacles i activitats previstes. Algunes estan organitzades per partits polítics, com ara una activitat familiar el 10 de març a càrrec d’ERC, una ruta guiada per la ciutat organitzada per En Comú Podem i una taula rodona sobre cures el 9 de març a càrrec de l’AUP.

Manifestació el 8M

Per la seva banda, l’Assemblea Feminista ha convocat una manifestació el 8 de març a les 19 h a la part alta de la rambla del Ferrocarril. La mobilització serà mixta, però a la capçalera només hi haurà dones. Es demana als assistents que vagin amb roba negra.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES