Suspès l’acte del Dia de la Dona, que s’ha substituït per una lectura del manifest per Internet

Annia Garcia
«És un drama»
8 de marzo de 2021
neón circ
L’espectacle familiar de circ ‘Neón’ arriba al teatre municipal La Sala
8 de marzo de 2021

Suspès l’acte del Dia de la Dona, que s’ha substituït per una lectura del manifest per Internet

Després de la gravació de la lectura del manifest, les participants s’han fet una fotografia al carrer. / Ajuntament-Localpres

L’acte del Dia de la Dona s’havia de celebrar aquest migdia coincidint amb la jornada del 8 de març, però una hora abans l’Ajuntament ha pres la decisió de suspendre’l per les condicions meteorològiques. L’acte s’ha reprogramat a l’interior de l’Ajuntament i ha consistit en la gravació del manifest i la posterior divulgació a través d’Internet.

Tina Pinillo, del grup de lectura Veus de Dona, Alicia Rejón, del Grup d’Ajuda Mútua de Rubí, Aissatu Konte i Pancalin Ndougfack, del Grup de Dones Senegaleses, Helena del Campo, de la Font del Ferro, i M. José Rodríguez, de Dones cosidores del Pinar, juntament amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez, han estat les encarregades de fer la lectura del manifest, acordat per la Diputació de Barcelona.

Un text en què es destaca que la pandèmia ha posat de relleu la importància de les cures i com les desigualtats entre els homes i les dones provoquen que, en èpoques de crisi com l’actual, les dones siguin molt més vulnerables que els homes: “A tot el món, les dones s’enfronten a un augment de les violències masclistes, de les tasques de cura no remunerades, de la bretxa salarial i digital, de la desocupació, de la pobresa, entre tantes altres discriminacions i a un retrocés en drets socials, econòmics i polítics”.

Aquesta tarda, al voltant de les 19 h a la plaça de l’Estació, el col·lectiu Xarxa Feminista de Rubí ha convocat una manifestació per denunciar la desigualtat entre els homes i les dones.

Mural de la Xarxa Feminista pintat al CRAC fa uns dies. / M.C.

Les activitats del Dia de la Dona continuaran demà amb una extensa programació realitzada per l’Ajuntament i diverses entitats rubinenques.